Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων από την Περιφέρεια Αττικής

Το πρόγραμμα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Αττικής 25/07/2020 – 30/07/2020

Γ. Πατούλης: Στηρίζουμε τον Πολιτισμό με εκδηλώσεις σε όλη την Αττική – Αναγκαία η τήρηση των μέτρων προστασίας για να παραμείνουμε ασφαλείς

Ο Πολιτισμός «ταξιδεύει» σε όλη την επικράτεια της Περιφέρειας Αττικής με μουσικές εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις. Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη χρηματοδοτούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις τις οποίες οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα, να παρακολουθήσουν δωρεάν.

Το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής για το καλοκαίρι 2020, είναι προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ και υλοποιείται με τη συμμετοχή 40 Δήμων, σημαντικών Φεστιβάλ και πάνω από 400 καλλιτεχνών και εργαζομένων στο χώρο του Πολιτισμού.

Με αφορμή τις εκδηλώσεις ο Γ. Πατούλης επισημαίνει ότι η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τον Πολιτισμό και τους καλλιτέχνες, με εκδηλώσεις σε όλη την Αττική έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον επισημαίνει ότι είναι αναγκαία η τήρηση των μέτρων προστασίας προκειμένου να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς.

Το πρόγραμμα αναπτύσσεται σε τρείς βασικούς άξονες: τη στήριξη των Φεστιβάλ, τη στενή συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής και την ανάδειξη των χώρων πολιτισμού και αναψυχής της Περιφέρειας, όπως το Αττικό Άλσος, το Πεδίον του Άρεως και το Πάρκο Τρίτση.

Να σημειωθεί ότι λόγω των περιορισμών που ισχύουν οι πολίτες που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις θα πρέπει να ενημερωθούν από τους οικείους Δήμους και τους διοργανωτές φορείς για τη διαδικασία προμήθειας των δωρεάν εισιτηρίων.

Παρακάτω ακολουθούν οι εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μέχρι τις 30 Ιουλίου. Επισυνάπτεται και σχετικό φωτογραφικό υλικό.

 

30 ΙΟΥΛΙΟΥ

– ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ- ΔΗΜΟΣ ΔΑΦΝΗΣ- ΥΜΗΤΤΟΥ
Συναυλία, «Πανσέληνος στους Βράχους»

Από την ελληνική παράδοση μέχρι σήμερα το Φεγγάρι έχει τραγουδηθεί από τους μεγαλύτερους Ποιητές και Συνθέτες.

Μια επιλογή από τραγούδια από την δεκαετία του ’30 έως και σήμερα θα ερμηνεύσουν δύο καταξιωμένοι ηθοποιοί, ο Γιάννης Μπέζος και η Τάνια Τρύπη και δύο επίσης σημαντικοί ερμηνευτές, ο Κώστας Θωμαΐδης και η Αντριάνα Μπάμπαλη.

Πληροφορίες: www.festivalvraxon.gr