Δήμος Γλυφάδας: Η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση θα εφαρμοστεί πλήρως από τον Σεπτέμβριο του 2020

Δήμος Γλυφάδας
Δήμος Γλυφάδας: Η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση θα εφαρμοστεί πλήρως από τον Σεπτέμβριο του 2020

Οι σχολικές μονάδες της Γλυφάδας θα είναι έτοιμες να υποδεχθούν όλα τα νήπια και τα προνήπια της πόλης, τον Σεπτέμβριο, έχοντας ξεπεράσει τεράστιες δυσκολίες, με πείσμα, δουλειά και μεράκι.

Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Γλυφάδας, για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του εγχειρήματος, πρέπει να σημειωθεί ότι περισσότερα από 350 παιδιά είναι η αύξηση της δυναμικότητας των νηπιαγωγείων της πόλης από φέτος, που συνεπάγεται ασφαλώς καινούργιες υποδομές για να τα υποδεχθούν.

«Πιάνω το νήμα από την αρχή», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και εξηγεί: «Σεπτέμβριος 2014, νεοεκλεγμένη δημοτική αρχή στη Γλυφάδα μας, βουνό τα παράπονα από τους γονείς. Το 50% των αιτήσεων για παιδικούς σταθμούς απορρίπτονταν, λόγω έλλειψης αιθουσών. Οι ανακοινώσεις μάλιστα έβγαιναν τον Οκτώβριο, ακόμα και το Νοέμβριο! Σηκώνουμε τα μανίκια, πιάνουμε δουλειά: Φτιάχνουμε δύο νέους παιδικούς σταθμούς κι έναν βρεφικό, οργανωνόμαστε, παίρνουμε προσωπικό. Πλέον όλες σχεδόν οι αιτήσεις για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς γίνονται δεκτές και οι περισσότερες στους βρεφικούς. Τεράστια προσπάθεια όλων αυτών των ετών, το αποτέλεσμα μας δικαιώνει όλους. Έρχεται όμως νέα πρόκληση: Η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση γίνεται υποχρεωτική και οι Δήμοι υποχρεούνται να κόψουν το κεφάλι τους και να βρουν τρόπο να στεγάσουν όλα τα προνήπια και τα νήπια. Το κάνουμε! Με τρέξιμο, με καθημερινές μάχες με τη γραφειοκρατία και την έλλειψη αναγκαίας χρηματοδότησης, με συλλογική προσπάθεια. Συνολικά 16 νέες αίθουσες για μαθητές στο προνήπιο και στο νηπιαγωγείο θα είναι έτοιμες να υποδεχθούν τα παιδιά μας το Σεπτέμβριο! Αλλού δημιουργούμε νέους χώρους (Ευρυάλη), αλλού νοικιάζουμε (Άνω Γλυφάδα), αλλού βάζουμε προκάτ αίθουσες (εννιά συνολικά στα υφιστάμενα νηπιαγωγεία). Έπρεπε να τρέξουμε μαραθώνιο με ρυθμό σπριντ, αλλά το πετυχαίνουμε, βάζοντας πάνω από όλα τα παιδιά μας και το δικαίωμά τους στη γνώση και στη μάθηση. Ένα μόνο θα αναφέρω για να καταλάβετε τις πολύ μεγάλες δυσκολίες του εγχειρήματος: Οι τεχνικές προδιαγραφές και η χρηματοδότηση για τα προκάτ – μετά μάλιστα από μεγάλη πίεση – ήρθαν από τις αρμόδιες αρχές στο τέλος Μαΐου. Ευχαριστώ πολύ τον αντιδήμαρχο Παιδείας Περικλή Δορκοφίκη για τον συντονισμό της προσπάθειας.
Η ζωή μας στη Γλυφάδα συνεχίζει να αλλάζει με έργα.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή