Στενή συνεργασία μεταξύ του Δήμου Αχαρνών και του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών

Δήμος Αχαρνών
Στενή συνεργασία μεταξύ του Δήμου Αχαρνών και του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών

Ανακοίνωση Δήμου Αχαρνών:

“Την αφετηρία μίας εκτεταμένης και πολύπλευρης συνεργασίας με το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών σηματοδότησε η επίσκεψη του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού στις εγκαταστάσεις του ΙΓΜΕ. Το Ινστιτούτο που εδρεύει στο Ολυμπιακό Χωριό εκτός από τον θεσμοθετημένο τεχνικό σύμβουλο της πολιτείας σε θέματα γεωεπιστημών συνεργάζεται με φορείς τόσο της Ελλάδας όσο και του Εξωτερικού, ενώ παράγει πλούσιο ερευνητικό έργο.

Τον Δήμαρχο Αχαρνών υποδέχτηκε ο Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ανδρέας Τσώκος ο οποίος τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις, ενημερώνοντας τον παράλληλα για την πολυσχιδές έργο που πραγματοποιείται. Μεταξύ των δύο πλευρών συμφωνήθηκε το προσεχές διάστημα να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΙΓΜΕ και Δήμου, σύμφωνα με το οποίο το Ινστιτούτο θα συνδράμει με την προσφορά γεωλογικών στοιχείων και ερευνών σε θέματα των Αχαρνών. Παράλληλα θα είναι αρωγός στην προσπάθεια αξιοποίησης του Αδριάνειου Υδραγωγείου μέσω του Πράσινου Ταμείου.

«Είναι μεγάλη τιμή να εδρεύει στον Δήμο μας ένα Ινστιτούτο τόσο μεγάλης εμβέλειας, όπως το ΙΓΜΕ. Σήμερα είχα τη χαρά να ενημερωθώ με λεπτομέρειες για το έργο που παράγεται και πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η χαρά μου για την επικείμενη συνεργασία του Ινστιτούτου με το Δήμο που θα επισημοποιηθεί μέσω της υπογραφής ενός μνημονίου συνεργασίας το οποίο θα αποβεί καρποφόρο και για τις δύο πλευρές», δήλωσε στο περιθώριο της επίσκεψης ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή