Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην έξοδο της Αττικής Οδού προς Ραφήνα

ΕΛΛΑΔΑ
Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην έξοδο της Αττικής Οδού προς Ραφήνα

Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην έξοδο της Αττικής Οδού προς Ραφήνα την περίοδο 13.07-02.08.2020

“Στο πλαίσιο εφαρμογής πιλοτικών δοκιμών του ερευνητικού προγράμματοςSAFE STRIP, που εστιάζει σε προηγμένες λειτουργίες ασφάλειας για όλους τους χρήστες του δρόμου.

Η Αττική Οδός ενημερώνει τους οδηγούς ότι η δεξιά λωρίδα (και η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης) στην έξοδο της Αττικής Οδού προς Ραφήνα θα παραμείνει κλειστή από τη Δευτέρα 13 Ιουλίου έως και την Κυριακή 2 Αυγούστου, λόγω της υλοποίησης πιλοτικών δοκιμών για το καινοτόμο, ερευνητικό πρόγραμμα SAFE STRIP.

Το ερευνητικό πρόγραμμα SAFE STRIP αφορά στη δημιουργία τεχνολογίας που θα παρέχει έγκαιρη και αξιόπιστη πληροφόρηση στους οδηγούς για τις επικείμενες συνθήκες στον δρόμο, με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας. Τα σενάρια που θα δοκιμαστούν αφορούν σε προειδοποιήσεις στους οδηγούς αναφορικά με την εκτέλεση εργασιών στον δρόμο, ή για οχήματα που, πιθανώς, κινούνται ανάποδα. Στο πλαίσιο αυτό, θα διερευνηθεί η δυνατότητα προβολής ενημερωτικών μηνυμάτων, είτε στην οθόνη των οχημάτων που διαθέτουν ανάλογο εξοπλισμό, είτε στην οθόνη του κινητού (smartphone) των οδηγών.

Παράλληλα, όσον αφορά στις κυκλοφοριακές συνθήκες στην Αττική Οδό, οι οδηγοί μπορούν πάντα να ενημερώνονται καλώντας, σε 24ωρη βάση, τον τετραψήφιο αριθμό 1024, ή ακολουθώντας τον λογαριασμό της Αττικής Οδού στο twitter (@aodostraffic).

Η Αττική Οδός ευχαριστεί τους οδηγούς για την κατανόηση.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ερευνητικό πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο https://safestrip.eu/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή