10 λόγοι που τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν με σκύλο

Πολλά είναι τα παιδιά που ζητούν επίμονα από τους γονείς τους ένα σκυλάκι. Εάν και το δικό σας παιδί σας παρακαλεί για μια ξεχωριστή τετράποδη συντροφιά, σκεφτείτε το σοβαρά. Κι αυτό γιατί υπάρχουν σημαντικοί λόγοι που η παρουσία του σκύλου κάνει καλό στη ζωή ενός παιδιού.

• Τα μωρά που ζουν με σκυλιά έχουν ισχυρό ισχυρότερο ανοσοποιητικό και αρρωσταίνουν λιγότερο.
Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιηθήκε από ερευνητές στο το Πανεπιστήμιο του Κουόπιο στη Φινλανδία, τα μωρά που ζούσαν μαζί με σκυλιά κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής τους ήταν κατά ένα τρίτο πιο πιθανό να μην εμφανίσουν αναπνευστική ασθένεια. Πολλοί θεωρούν ότι η έκθεση των σκύλων στα μικρόβια θωρακίζει το ανοσοποιητικό τους και κατά συνέπεια και των μωρών.
• Ο σκύλος βοηθά τα παιδιά να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση.
Τα παιδιά που μαθαίνουν να διαβάζουν, νιώθουν συχνά αμήχανα διαβάζοντας δυνατά γύρω από άλλους ανθρώπους, δεν έχουν όμως την ίδια ανησυχία όταν γύρω τους υπάρχει ένα ζώο. Η ανάγνωση, λοιπόν, σε ένα σκυλί είναι ο τέλειος τρόπος για τα παιδιά να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση.
• Παιδιά που μεγαλώνουν με σκυλιά έχουν λιγότερες πιθανότητες με εμφανίσουν αλλεργίες και άσθμα.
Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Clinical & Experimental Allergy, οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με σκυλιά είναι 50% λιγότερο πιθανό να εκδηλώσουν αλλεργίες και άσθμα από εκείνους που μεγαλώνουν χωρίς σκύλο.
• Όσοι ζουν με σκύλο έχουν πιο υγιή καρδιά.
Η ιδιοκτησία ενός σκύλου έχει συνδεθεί με αυξημένη καρδιαγγειακή υγεία. Η παρουσία ενός σκυλιού μπορεί να μειώσει το άγχος, την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό, οδηγώντας σε μια πιο υγιή καρδιά και μακρύτερη ζωή.
• Τα παιδιά ασκούνται περισσότερο με τα σκυλιά.
Είναι εύκολο να καταλάβουμε πως η ιδιοκτησία ενός σκύλου μάς κάνει να περνάμε περισσότερο χρόνο έξω και κατά συνέπεια να ασκούμαστε. Πόσο μάλλον όταν έχουμε και παιδιά στην παρέα.
• Τα σκυλιά μειώνουν το στρες σε παιδιά με αυτισμό.
Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, οι ορμόνες του στρες ενός παιδιού με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού μπορεί να μειωθεί δραματικά, όταν τα παιδιά αυτά ζουν με έναν εκπαιδευμένο σκύλο. Έχει αναφερθεί επίσης και σημαντική πτώση σε προβλήματα συμπεριφοράς.
• Παιδιά που είναι αλλεργικά στα σκυλιά και ζουν μαζί τους είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν έκζεμα.
Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Cincinnati (UC) College of Medicine, μελέτη έδειξε πως τα παιδιά που ζουν με ένα σκύλο, όταν είναι σε νεαρή ηλικία, και επίσης έχουν αλλεργία στα σκυλιά, είναι τέσσερις φορές λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν κάποιο έκζεμα.
• Οι σκύλοι μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά στην κοινωνικοποίησή τους.
Μεγαλώνοντας με ένα σκύλο έχει αποδειχθεί ότι βοηθά τα παιδιά να μαθαίνουν να ελέγχουν τις παρορμήσεις τους και να βελτιώνεται η αυτοεκτίμηση τους.
• Παιδιά που ζουν με κατοικίδια ζώα μαθαίνουν να είναι υπεύθυνα.
Η καθημερινή δέσμευση της φροντίδας ενός ζώου είναι ένα πολύ καλό μάθημα ζωής που διδάσκει στα παιδιά τη σημασία της αξιοπιστίας και της ευθύνης. Η ιδιοκτησία ενός σκυλιού είναι μια ευθύνη που απαιτεί πολλή υπομονή και δουλειά.
• Τα παιδιά που έχουν σκύλο αναπτύσσουν την θετικές πλευρές του χαρακτήρα τους.
Αντικειμενικά όταν βλέπεις ένα παιδί να συναναστρέφεται με ένα σκύλο είναι από τις πιο γλυκές και ανεκτίμητες εικόνες.
(Πηγή: medicalland.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή