Έκλεψαν τις χαλκογραφίες από το Μνημείο Εθνικής Αντίστασης

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Έκλεψαν τις χαλκογραφίες από το Μνημείο Εθνικής Αντίστασης
Θυσία στο βωμό της… χαλκοθηρίας έπεσε και το Μνημείο Εθνικής Αντίστασης στο Παλαιό Τέρμα Γαλατσίου και συγκεκριμένα οι μικρές χαλκογραφίες που το πλαισίωναν.
Τώρα πια δεν το πλαισιώνουν! Έκαναν φτερά! Αν κάνετε μια βόλτα από εκεί, θα διαπιστώσετε κι εσείς ιδιοίς όμμασι ότι οι τσιμεντένιοι στύλοι στέκουν πλέον γυμνοί καθώς οι έντεκα χαλκογραφίες έχουν ξηλωθεί από αυτούς. Πιθανοί δράστες «κυνηγοί χαλκού», οι οποίοι έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια, λεηλατώντας δημόσιες και ιδιωτικές εγκαταστάσεις.
Κάποτε στόχος των, ας τους πούμε, ρακοσυλλεκτών ήταν παλιές οικιακές συσκευές, παντός είδους σιδεριές και οποιαδήποτε παλιατζούρα έβγαζαν στα σκουπίδια οι νοικοκυραίοι. Τώρα το σπορ έχει γίνει πιο επικίνδυνο και στο στόχο έχουν μπει και τα ασήκωτα καπάκια φρεατίων – με άμεσο κίνδυνο πρόκλησης σοβαρών ατυχημάτων – κατασκευές λευκοσιδήρου, μετασχηματιστές της ΔΕΗ, ακόμα και καμπάνες εκκλησιών!
Υποθέτουμε, λοιπόν, κάπως έτσι πρέπει να εξαφανίστηκαν και οι έντεκα χαλκογραφίες που κοσμούσαν τη μικρή πλατεία του Μνημείου Εθνικής Αντίστασης στο Παλαιό Τέρμα. Εκτός κι αν η «δουλειά» έγινε από απλούς δολιοφθορείς… αλλά θα άφηναν, άραγε, ανέγγιχτο το κεντρικό μνημείο;
Την ίδια άποψη με εμάς φαίνεται πως υιοθετεί και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κώστας Ζώμπος, με τον οποίο επικοινωνήσαμε προκειμένου να μάθουμε εάν οι χαλκογραφίες έχουν αφαιρεθεί προσωρινά για λόγους συντήρησης.
«Οχι. Ο Δήμος δεν έχει αφαιρέσει καμία χαλκογραφία για καμία εργασία συντήρησης» δήλωσε στον «ΠΑΛΜΟ» και συνέχισε: «Η κατάσταση πια έχει φτάσει στο απροχώρητο! Δεν είναι μόνο οι χαλκογραφίες, δυστυχώς. Έχουν αρχίσει και κλέβουν τα καλώδια από το κεντρικό διάζωμα της Λ. Βεΐκου γι’αυτό και ορισμένα βράδια κάποια σημεία της λεωφόρου δεν φωτίζονται. Είναι η δεύτερη φορά που τα κλέβουν. Μέχρι στιγμής έχουν αφαιρέσει γύρω στα 800 μέτρα καλώδια – ξέρετε τί κόστος έχει αυτό για το Δήμο;»
Και κλείνοντας υπογραμμίζει: «Πρέπει οπωσδήποτε να ενταθούν οι περιπολίες τόσο της Δημοτικής Αστυνομίας όσο και της ΕΛ.ΑΣ. Πλέον τίθεται ζήτημα ασφάλειας του πολίτη!»
Από πλευράς τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, τέλος, μας ενημέρωσαν πως δεν έχει γίνει καμία καταγγελία για βανδαλισμό.
ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή