Δήμος Γαλατσίου: Πάνω από 52 τόνοι τροφής για τα αδέσποτα στις αποθήκες του Δημαρχείου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Δήμος Γαλατσίου: Πάνω από 52 τόνοι τροφής για τα αδέσποτα στις αποθήκες του Δημαρχείου

Περισσότεροι από 52 τόνοι τροφής για τη σίτιση αδέσποτων ζώων έχουν συγκεντρωθεί μέσω της πρωτοβουλίας animalsolidarity.gov.gr του Υπ. Εσωτερικών, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής. Για το λόγο αυτό, την Τρίτη 16 Ιουνίου ο Δήμαρχος Γαλατσίου και Πρόεδρος της ΠΕΔΑ Γιώργος Μαρκόπουλος υποδέχτηκε στο Δημαρχείο Γαλατσίου, όπου αποθηκεύονται οι δωρεές, τον υφυπουργό Θοδωρή Λιβάνιο και τον Γ.Γ. της ΚΕΔΕ Δημήτρη Καφαντάρη.

Την πρωτοβουλία, λοιπόν, για την ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση της φροντίδας των αδεσπότων, εν μέσω πανδημίας, που ανακοίνωσαν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, αγκάλιασαν με πρωτοφανή ενθουσιασμό μεγάλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο και όχι μόνο.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την δράση αυτή για τα αδέσποτα συνδράμουν η εταιρία Hill’s, προσφέροντας 32 τόνους τροφής, η Purina Greece 6 τόνους, η Perfect Pet 6 τόνους, η Mars Hellas 3.3 τόνους, η ASTRON CHEMICALS – PET DIVISION 1 τόνο, η Farmina Pet Food Hellas – Αφοι Μπούτου 1 τόνο, η εταιρία VIOZOIS 720 κιλά, o Όμιλος MANTIS 1 τόνο, η ΤΟΙ ΤΟΙ Ηellas 400 κιλά, ενώ σχεδόν 1 ακόμη τόνος συγκεντρώθηκε από μικρότερες προσφορές άλλων εταιριών και ιδιωτών, που συνεισφέρουν με αγάπη και ενδιαφέρον για τα αδέσποτα της πόλης τους. Επίσης, η εταιρία Pethealth προσέφερε 4.000 αντιπαρασιτικά χάπια.
Η κατανομή των προσφορών που καταχωρίζονται στη διαδικτυακή πλατφόρμα, γίνεται είτε σε συγκεκριμένους δήμους εάν αυτό επιθυμεί ο δωρητής, είτε σε δήμους της χώρας ανάλογα με τις ανάγκες τους. Μέχρι στιγμής, χάρη στις δωρεές που συγκεντρώθηκαν έχουν υποστηριχθεί περισσότεροι από 35 δήμοι σε όλη τη χώρα.
Εκτός από τρόφιμα, στην πλατφόρμα συγκεντρώνονται φάρμακα, καθώς και προσφορές σε κτηνιατρικές υπηρεσίες. Περισσότεροι από 10 κτηνίατροι σε όλη την Ελλάδα δήλωσαν το «παρών» προκειμένου να προσφέρουν εθελοντικά τη βοήθειά τους σε ζώα που βρίσκονται σε ανάγκη.
Παράλληλα με την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση δωρεών, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει προχωρήσει και στην επιχορήγηση των δήμων, συνολικού ύψους 1,4 εκατομμυρίων ευρώ, για την ευρύτερη δυνατή κάλυψη αναγκών σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των αδέσποτων ζώων.
Το Υπουργείο Εσωτερικών ευχαριστεί θερμά καθέναν και καθεμιά δωρήτρια για την έμπρακτη βοήθειά τους σε αυτήν την προσπάθεια, καθώς και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής για τη συνδρομή τους στη διάθεση των προσφορών.
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος δήλωσε σχετικά: «Με μεγάλη χαρά υποδέχθηκα τον Υφυπουργό, κ. Θοδωρή Λιβάνιο στο Δημαρχείο Γαλατσίου, καθώς με δική του πρωτοβουλία δημιουργήθηκε το #AnimalSolidarityGR το οποίο συγκεντρώνει χορηγίες ζωοτροφών από εταιρίες και ιδιώτες, με σκοπό την κάλυψη αναγκών για τροφή των αδέσποτων ζώων εν μέσω πανδημίας Covid19. Ως Δήμαρχος Γαλατσίου και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικης τον ευχαριστώ προσωπικά για αυτή την πολύ σημαντική προσπάθεια αλλά και για όλες τις προσπάθειες που κάνει για την εύρυθμη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με μοναδικό του στόχο την καλύτερη καθημερινότητα των συνανθρώπων μας. Μέχρι στιγμής, με συντονισμό της ΠΕΔΑ, έχουν διανεμηθεί 11 τόνοι σε όσους Δήμους της Αττικής δήλωσαν τις ανάγκες τους και συνεχίζουμε με την διανομή ακόμα 19 τόνων που παρελήφθησαν την προηγούμενη εβδομαδα.»

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ #AnimalSolidarityGR
Πρόκειται για πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, για τη διασφάλιση της ευζωίας των τετράποδων φίλων μας, μέσα από την ευγενική προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών από φορείς, επιχειρήσεις και κτηνιάτρους.
Το #AnimalSolidarityGR καλεί σε συστράτευση τις επιχειρήσεις, τους φορείς, καθώς και τους κτηνιάτρους της χώρας που επιθυμούν να βοηθήσουν, ώστε να μην αφήσουμε απροστάτευτους τους τετράποδους φίλους μας, σ΄ αυτήν την πρωτόγνωρη συγκυρία. Σήμερα, και για όσο διαρκούν τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19, τόσο τα αδέσποτα όσο και τα δεσποζόμενα ζώα, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να φροντίσουν, χρειάζονται τη βοήθειά μας. Η μέριμνα για την ευζωία τους αποτελεί πράξη ευθύνης και ανθρωπιάς.
Τι χρειαζόμαστε:
1. Ξηρά τροφή για γάτα και σκύλο.
2. Ειδική τροφή για ιπποειδή και παραγωγικά ζώα σε ανάγκη.
3. Κτηνιατρικές υπηρεσίες από κτηνιάτρους όλης της επικράτειας για παροχή έκτακτης βοήθειας.
4. Φάρμακα που χορηγούνται σε ζώα.
5. Μεταφορές αγαθών.
Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν σε αυτήν την προσπάθεια, συμπληρώνουν τα πεδία που βρίσκονται στη σελίδα «Θέλω να βοηθήσω» με τις λεπτομέρειες της προσφοράς και την αποστέλλουν στο Υπουργείο Εσωτερικών. Η προσφορά μπορεί να έχει εθνικό ή τοπικό χαρακτήρα. Να αφορά δηλαδή μία συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή ή ολόκληρη τη χώρα. Μετά την απαραίτητη επαλήθευση από την αρμόδια ομάδα του Υπουργείου, αναρτώνται στην πλατφόρμα οι προσφορές που έχουν σαφή και συγκεκριμένη περιγραφή.
Οι υπηρεσίες και τα προϊόντα κατευθύνονται στους Δήμους που τα έχουν ανάγκη, σύμφωνα με την καταγραφή αναγκών που διενεργείται από την ΚΕΔΕ. Η ΚΕΔΕ ενημερώνεται καθημερινά για τις διαθέσιμες προσφορές και μεριμνά για την κατανομή τους στους κατά τόπους δήμους, ανάλογα με τις ανάγκες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή