Μικρά μεν, σοβαρά δε, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Μικρά μεν, σοβαρά δε, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

Με συναντά ένας συνδημότης μας προχθές στη Λ. Βεΐκου και, με αυστηρό μάλιστα ύφος, μου λέει: «Γιατί δεν γράφεις κάτι για τα μηχανάκια τα οποία είναι παράνομα παρκαρισμένα πάνω στα πεζοδρόμια και δεν μπορούμε να περπατήσουμε;»

Φίλε δημότη, όπως σου απάντησα και στη δια ζώσης συνομιλία μας, έχω ασχοληθεί πολλές φορές με το ζήτημα αυτό στο παρελθόν αλλά θα το κάνω άλλη μια φορά. Αναγνωρίζω το δίκιο σου. Πράγματι οι σταθμευμένες μοτοσικλέτες στις πρασιές της Λ. Βεΐκου είναι ένα σοβαρό πρόβλημα γιατί δυσκολεύουν την κυκλοφορία των πεζών και υπάρχει ο κίνδυνος για τυχόν ατυχήματα.
Θα πρέπει η δημοτική αρχή να ασχοληθεί με το θέμα και να δώσει επιτέλους λύση, η οποία και τους ιδιοκτήτες των δικύκλων θα εξυπηρετεί αλλά και τους πεζούς θα διευκολύνει. Η λύση αυτή μπορεί να είναι η δημιουργία θέσεων στάθμευσης για τα δίκυκλα στο οδόστρωμα της Λ. Βεΐκου απαλλοτριώνοντας μερικές θέσεις από τα αυτοκίνητα.
Η Λ. Βεΐκου διαθέτει περίπου 30 οικοδομικά τετράγωνα. Αν σε κάθε ένα από αυτά δημιουργηθούν θέσεις τότε θα μπορούν να σταθμεύουν άνετα γύρω στα 100 δίκυκλα.
Καλά και απαραίτητα τα μεγάλα έργα αλλά η λύση των μικρών προβλημάτων μίας πόλης είναι αυτή που βελτιώνει κυρίως την καθημερινότητα των πολιτών της.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή