Σπορ και Κοινωνικές Αντιστάσεις στο “Υδραγωγείο” την Πέμπτη 25 Ιουνίου

Δήμος Νέας Ιωνίας
Σπορ και Κοινωνικές Αντιστάσεις στο “Υδραγωγείο” την Πέμπτη 25 Ιουνίου

“Σέντρα” μετά τον κορονοϊό, με την επανέναρξη εκδηλώσεων που είχαν αναβληθεί να επαναπρογραμματίζονται. Την Πέμπτη 25 Ιουνίου στις 8μμ, στο χώρο της Εργατικής Λέσχης Νέας Ιωνίας Αττικής “Υδραγωγείο” (Ελ. Βενιζέλου 84), θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση ενός βιβλίου που μέσα από στοιχεία και συνεντεύξεις παρουσιάζει ιδιαίτερες στιγμές και περιόδους του αθλητισμού.
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: “Το βιβλίο «Σπορ και Κοινωνικές Αντιστάσεις, Μεσοπόλεμος, Κατοχή, Δικτατορία, Μεταπολίτευση» (εκδόσεις Νότιος Άνεμος έκδοση Ιανουαρίου 2020) θα παρουσιαστεί τη Πέμπτη 25 – 6 – 2020 στις 20.00 στο χώρο της Εργατικής Λέσχης Ν. Ιωνίας «Υδραγωγείο». Ο συγγραφέας του βιβλίου Νάσος Μπράτσος και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Νίκος Μάλλιαρης θα αναφερθούν σε σχετικά άγνωστες πτυχές του αθλητισμού, όταν αυτός αποτέλεσε πεδίο αντίστασης σε επιλογές ανελεύθερων καθεστώτων να τον χρησιμοποιήσουν.

Άλλωστε μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, τα στοιχεία και οι συνεντεύξεις ανθρώπων που αγωνίστηκαν μέσα και έξω από τις γραμμές των γηπέδων, σε αυτή τη θεματική αναφέρονται. Θέμα ιδιαίτερα επίκαιρο την ώρα που η δυσοσμία στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού, των επιχειρηματικών και πολιτικών σκοπιμοτήτων, των οπαδικών στρατών και του θερμοκηπίου εκκόλαψης φασιστοειδών, έχει πάρει διαστάσεις. Η μετάθεση κορυφαίων επαγγελματικών διοργανώσεων λόγω κορονοϊού, όπως το Euro και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αλλά και οι αντιδράσεις στους αθλητικούς χώρους λόγω της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ, δίνουν καλές αφορμές για να ανοίξει η συζήτηση.

Θα γίνει προβολή αρχειακού υλικού και θα ακολουθήσει συζήτηση”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή