Δήμος Διονύσου: Θετικές εξελίξεις αναμένονται το Σεπτέμβριο για το δίκτυο φυσικού αερίου

Ανακοίνωση Δήμου Διονύσου:

Νέα συνάντηση στα γραφεία της Εταιρίας Διανομής Αερίου Αττικής (Ε.Δ.Α. Αττικής) στη Λυκόβρυση, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Ιουνίου, μεταξύ του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, του Εκτελεστικού Προέδρου του Δ.Σ. της ΕΔΑ Αττικής Πιέρρου Χατζηγιάννη, του Διευθυντή Ανάπτυξης Υποδομών Ιωάννη Ντρούκα και του Τεχνικού Διευθυντή Χρήστου Σκουλίδα. Ο κος Καλαφατέλης συνοδευόταν από τους Αντιδημάρχους Γιάννη Φωτάκη και Χρήστο Παπαβασιλείου.

Αντικείμενο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, υπήρξε η ένταξη των περιοχών του Δήμου Διονύσου στο 5ετές πρόγραμμα ανάπτυξης της Ε.Δ.Α. Αττικής, προκειμένου αυτές να αρχίσουν να συνδέονται με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Ο Δήμαρχος Διονύσου, συνεπικουρούμενος από τους δύο Αντιδημάρχους, ζήτησε από τον Εκτελεστικό Πρόεδρο και τα στελέχη της Εταιρίας Διανομής Αερίου Αττικής να συμπεριληφθούν και οι 7 Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου στον προγραμματισμό των μελετών αναφορικά με τα απαιτούμενα έργα.

Ο κος Χατζηγιάννης χαρακτήρισε εύλογο το αίτημα του Δήμου Διονύσου και δεσμεύθηκε ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να υπάρξουν θετικές εξελίξεις.

Συμφωνήθηκε μάλιστα να υπάρξει και νέα συνάντηση μετά το τέλος του Καλοκαιριού, στην οποία ενδεχομένως να καταστεί εφικτή η οριστικοποίηση του σχεδιασμού αναφορικά με το Δήμο Διονύσου.

Μετά τη συνάντηση ο κος Καλαφατέλης δήλωσε σχετικά:

“Διεκδικούμε τη δυνατότητα σύνδεσης όλων των περιοχών του Δήμου μας με το φυσικό αέριο. Στη σημερινή συνάντηση, είχαμε τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος μας είναι μέσα στο σχεδιασμό της Εταιρίας Διανομής Αερίου Αττκής κι ότι πολύ σύντομα, μέσα στους επόμενους μήνες, θα οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας που από κοινού επιδιώκουμε. Η υλοποίηση του Αγωγού Φυσικού Αερίου αποτελεί για το Δήμο Διονύσου βασική επιλογή, γιατί θέλουμε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας νέες υποδομές με σεβασμό στο περιβάλλον αλλά ταυτόχρονα και οικονομία. Είμαι αισιόδοξος ότι τους επόμενους μήνες θα έχουμε καλά νέα και θα μπορούμε να πούμε περισσότερα”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή