Κάλλιο αργά παρά ποτέ, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Κάλλιο αργά παρά ποτέ, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

Στη συνεδρίαση της προηγούμενης Δευτέρας, 18 Μαΐου, την πρώτη δια ζώσης επί κορωνοϊού αλλά κεκλεισμένων των θυρών, το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου έλαβε δύο πολύ σημαντικές αποφάσεις για την πόλη μας.

Όπως σας είχα ενημερώσει και στο φύλλο του «Παλμού» στις 8 Μαΐου, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχαν εισαχθεί προς συζήτηση μεταξύ άλλων και τα εξής δύο θέματα: «Τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου σε τμήμα του Ο.Τ.98/τ.98» και «Λήψη απόφασης για την ανάγκη απόκτησης χώρου για τη δημιουργία κοινόχρηστου χώρου και θερινού κινηματογράφου». Το πρώτο αφορά τον αποχαρακτηρισμό από κοινόχρηστου χώρου πράσινου του οικοπέδου επί των οδών Κυμοθόης – Παπαφλέσσα – Φαύνου με σκοπό την ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού και το δεύτερο την απευθείας αγορά από τον Δήμο Γαλατσίου του οικοπέδου του παλιού θερινού σινεμά «Ζαΐρα» επί της Λ. Γαλατσίου.
Από τα 1.026 τ.μ. του οικοπέδου της οδού Παπαφλέσσα αποχαρακτηρίζονται τα 750 τ.μ. τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ανέγερση του βρεφονηπιακού σταθμού.

Για να προχωρήσουν οι διαδικασίες, θα έπρεπε τα 750 τ.μ. να αναπληρωθούν σε μια άλλη περιοχή και αυτή είναι το Ο.Τ. 75/τ.98 μεταξύ των οδών Γαλατσίου – Μεσσολογγίου – Τανάγρας – Κύκνων («Ζαΐρα») όπου προβλέπεται να γίνει πλατεία 750 τ.μ. και θερινός κινηματογράφος 356 τ.μ.
Όπως ήταν αναμενόμενο και όπως είχα προβλέψει, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ομόφωνη και πολύ σωστά. Μοναδική παραφωνία η αποχή από την ψηφοφορία του παρόντος στη συνεδρίαση δημοτικού συμβούλου Νίκου Χωριανόπουλου. Η κα Σαπουνά, επικεφαλής της παράταξης «Γαλάτσι Από Κοινού» στην οποία ανήκει ο κ. Χωριανόπουλος, ψήφισε υπέρ και στα δύο θέματα.
Τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων (όσων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας) θα τις διαβάσετε στο άρθρο που δημοσιεύουμε εδώ μαζί με ένα μικρό ιστορικό για την «Ζαΐρα».

Η άρνηση θετικής ψήφου από τον κ. Χωριανόπουλο οφείλεται στο ότι, κατά τη γνώμη του, είναι λίγα τα 356 τ.μ. τα οποία προβλέπονται για τον θερινό κινηματογράφο. Πρότεινε η απόφαση για την αγορά της «Ζαΐρα» να ληφθεί αργότερα αφού πρώτα γίνει προσπάθεια εκ μέρους του Δημάρχου Γαλατσίου για να αλλάξει η απόφαση της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού για την «Ζαΐρα». Να σημειώσω εδώ ότι και τα δύο θέματα («Ζαΐρα» και οικόπεδο Παπαφλέσσα) αλληλοεπηρεάζονται. Αυτό σημαίνει ότι για να προχωρήσει ο βρεφονηπιακός σταθμός θα έπρεπε οπωσδήποτε να χαρακτηριστεί άλλη έκταση 750 τ.μ. ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου.
Αν στην προχθεσινή συνεδρίαση δεν λαμβάνονταν η απόφαση αλλά το Σώμα υιοθετούσε την πρόταση του κ. Χωριανόπουλου, τότε θα περιμέναμε άλλα 20 χρόνια για να βρεθεί λύση.
Όλοι γνωρίζουμε ότι διαδικασίες στις οποίες συμμετέχουν δημόσιοι φορείς είναι μακρόσυρτες. Γι’αυτό λοιπόν πολύ σωστά το Δημοτικό Συμβούλιο προχθές ψήφισε θετικά για τη δημιουργία πλατείας και θερινού κινηματογράφου επί της Λ. Γαλατσίου 73 και ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού στην Παπαφλέσσα. Μπορεί να πέρασαν 22 χρόνια συζητήσεων γύρω από το θέμα αλλά μετά την προχθεσινή απόφαση μπορώ να πω κάλλιο αργά παρά ποτέ!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή