Ευρωκλινική Παίδων. Στηρίζει έμπρακτα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και μέσα στην πανδημία

Ευρωκλινική Παίδων
Στηρίζει έμπρακτα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και μέσα στην πανδημία
Περισσότερα από 200 δωρεάν εμβόλια σε παιδιά που το έχουν ανάγκη
:

“Η Ευρωκλινική Παίδων, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες του Oργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο, δωρίζει περισσότερα από 200 εμβόλια σε όσα παιδιά το έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο του ειδικά σχεδιασμένου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί από τον Ιούλιο του 2018 σε παιδιά που φιλοξενούνται στις Δομές του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», της «Κιβωτού του Κόσμου» και της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» στην Αττική, η Ευρωκλινική Παίδων παραμένει, ακόμα και μέσα στην πανδημία, πιστή στη δέσμευσή της, στηρίζοντας έμπρακτα την άμεση ανάγκη για εμβολιασμό των παιδιών που φροντίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Τα εμβόλια αυτά στην πλειοψηφία τους θα αξιοποιηθούν από παιδιά προσφύγων, μεταναστών, έως 2 ετών, που στερούνται της πρόσβασης στην υγεία, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την πρόληψη της υγείας τους. Όπως τονίζει άλλωστε και η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας σε ομόφωνη απόφασή της, η διακοπή του εμβολιασμού ακόμα και για βραχύ χρονικό διάστημα, μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση επινόσων ατόμων, να αυξήσει την πιθανότητα επιδημιών από νοσήματα που προλαμβάνονται με εμβολιασμό και να επιβαρύνει περαιτέρω το Σύστημα Υγείας.

Η Διευθύντρια του Παιδιατρικού Τμήματος της Ευρωκλινικής Παίδων κα Ελένη Τσάπρα δήλωσε: «Μετά από τις σχετικές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ και του κου Σωτήρη Τσιόδρα, αποφασίσαμε ότι τα παιδιά κάτω από την ηλικία των δύο ετών πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα, έστω και στην εποχή της πανδημίας. Προχωρήσαμε λοιπόν σε μια δωρεά εμβολίων προς «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για να εξυπηρετηθούν όλα εκείνα τα παιδιά έως 2 ετών που έχουν ανάγκη».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής κος Αντώνης Βουκλαρής δήλωσε: «Ο Όμιλος Ευρωκλινικής στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τα παιδιά που έχουν ανάγκη από εμβολιασμό, δωρίζοντας 210 εμβόλια στο πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας, τα παιδιά. Σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο η διασφάλιση της υγείας τους είναι πολυτιμότερη από ποτέ».

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος δήλωσε: «Η δωρεά εμβολίων από την Ευρωκλινική Παίδων αποδεικνύει έμπρακτα ότι στην εντατική και πολλές φορές αγωνιώδη προσπάθειά μας για τη θωράκιση της υγείας εκατοντάδων παιδιών που λόγω οικονομικών ή άλλων δυσκολιών δεν έχουν την κατάλληλη ιατρική μέριμνα, συναντούμε πολύτιμους συμμάχους. Μια σημαντική προσφορά που θα ενισχύσει την εμβολιαστική κάλυψη πολλών ακόμη παιδιών από το Πανελλήνιο Κέντρο Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας του Οργανισμού μας, που ακόμη και σε αυτές τις κρίσιμες ώρες και παρά τις δυσκολίες συνεχίζει να εμβολιάζει και να παρέχει συνολική ιατρική φροντίδα στα παιδιά που έχουν ανάγκη».

Σχετικά με την ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ:
Η Ευρωκλινική Παίδων , η μόνη παιδιατρική κλινική πιστοποιημένη Πανευρωπαϊκά ως «φιλική προς τους ασθενείς» (Patients Friendly Hospital), είναι μία αμιγώς παιδιατρική κλινική στο κέντρο της Αθήνας. Από την έναρξη της λειτουργίας της το 2002, οι καταξιωμένοι ιατροί της και το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό της έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους με ευαισθησία και αγάπη σε περισσότερα από 400.000 παιδιά που έχουν νοσηλευτεί ή έχουν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα παιδιατρικών ειδικοτήτων και υποειδικοτήτων με την υποστήριξη τμημάτων και εξειδικευμένων κέντρων όπως ενδεικτικά είναι το Παιδιατρικό, το Παιδοχειρουργικό, το τμήμα Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής, το Καρδιολογικό, το Πνευμονολογικό, το Ορθοπεδικό, το Οφθαλμολογικό, το Ωτορινολαρυγγολογικό, το Γαστρεντερολογικό, το Διαβητολογικό κ.α.

Επιπλέον τα πιστοποιημένα Συστήματα Διαχείρισης που εφαρμόζονται είναι τα: ΕΝ ISO 9001:2015, ΕΝ 15224:2012 και ΕΝ ISO 22000: 2005.

Για περισσότερες πληροφορίες:
The Kompany | Βάσω Τόση | mob: 6944783945 | email: vaso.tosi@thekompany.gr
Ιωάννα Παχούλη | mob: 6946818061| email: ioanna.pachouli@thekompany.gr”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή