Εδώ ο κόσμος καίγεται…, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Εδώ ο κόσμος  καίγεται…, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

Μετά τα σοβαρά γεγονότα που έλαβαν χώρα τις τελευταίες 15 ημέρες στον τόπο μας και για τα οποία έγινε εκτενής και πολυεπίπεδος, θα έλεγα, δημόσιος διάλογος, ειδικότερα στον χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μπορώ αβίαστα πλέον να πω ένα μεγάλο μπράβο μας γιατί τελικά είμαστε λαός απίστευτος, είμαστε λαός μοναδικός!

Πάνω που είπαμε, δόξα τω Θεώ που έστω και λόγω κορωνοϊού είμαστε για λίγο καιρό μονιασμένοι, μεσολαβεί κάτι και γυρίζουμε πάλι στο βόηθα Παναγιά. Τα σοβαρά γεγονότα στα οποία αναφέρομαι και για τα οποία λίγο έλειψε να πάρουμε τα τουφέκια και να ανέβουμε στο βουνό, είναι το μουσικό φορτηγό της κας Άλκηστις Πρωτοψάλτη και το διαφημιστικό σποτ του κ. Χρήστου Λούλη.
Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεπροβάλλει κι ένα τρίτο θέμα συζήτησης, αυτό της τοποθέτησης ή όχι καμερών εντός των σχολικών αιθουσών, το οποίο είναι το μοναδικό σοβαρό θέμα που θα μπορούσε να γίνει κάποιος ουσιώδης διάλογος και να αντιπαρατεθούν απόψεις και γνώμες.
Ως προς το μουσικό φορτηγό της Πρωτοψάλτη, αυτό που ενόχλησε ήταν ότι πέρασε μπροστά από το Μαξίμου, από την έδρα του εκάστοτε Πρωθυπουργού της χώρας, που αυτή την περίοδο είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα μου πείτε, θα μπορούσε να μην περάσει. Ναι, αλλά και που έκανε μια στάση εκεί για να βγει ο Πρωθυπουργός και να χειροκροτήσει αυτή την πρωτοβουλία – την οποία απ’ό,τι έχει δηλώσει επανειλημμένως η ίδια η Πρωτοψάλτη ήταν καθαρά δική της και υλοποιήθηκε με τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων – ποιό είναι το κακό που προέκυψε και πού είναι τελικά το αμάρτημα; Μέχρι και ο Κραουνάκης, ο συνθέτης των τραγουδιών που ακούστηκαν, δήλωσε ότι το θέμα το χειρίζεται ο δικηγόρος του. Θα σκέφτεται, μάλλον, να κάνει αγωγή στον Μητσοτάκη επειδή άκουσε τα τραγούδια του.
Το διαφημιστικό σποτ της Πολιτικής Προστασίας στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο ηθοποιός Χρήστος Λούλης, αποσύρθηκε άρον άρον γιατί ήταν λέει σεξιστικό. Ξεσηκώθηκε θύελλα στο διαδίκτυο γιατί παρουσίαζε, λέει, την γυναίκα σαν χαζογκόμενα και άμυαλη. Και γιατί να θεωρηθεί χαζή η γυναίκα; Η οποία μετά από δύο περίπου μήνες εγκλεισμού θέλει να πάει βόλτα στην πλατεία όπου θα συναντήσει κι άλλα μέλη της κοινωνίας της οποίας αποτελεί μέρος, και όχι διπλωμάτης; Πόσοι από τους άνδρες δεν έχουν πειστεί και δεν έχουν υποκύψει τελικά στις απαιτήσεις των γυναικών; Εκτιμώ η πλειοψηφία. Γιατί οι γυναίκες, φίλοι μου, είναι οι καλύτεροι διπλωμάτες. Έχουν τον τρόπο τους και καταφέρνουν πολλά, είναι πανέξυπνες και όχι χαζές.
Αυτοί που υποστήριξαν ότι το διαφημιστικό σποτ είναι σεξιστικό δεν τους είδα, όμως, να έχουν την ίδια άποψη για την άκρως σεξιστική και αήθη επίθεση του κ. Πολάκη προς τη δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ κα Λουίζα Κροντήρη, την οποία αποκάλεσε σούργελο και τσίρκουλο επειδή δεν συμφώνησε με κάποια στοιχεία που ανέφερε η δημοσιογράφος σε ένα ρεπορτάζ της για τον κορωνοϊό.
Ο πρώτος πάντως σεξιστής στην ελληνική ιστορία, τον οποίο θα έπρεπε να έχουν ήδη καταγγείλει και απορώ γιατί δεν το έχουν κάνει ακόμα όλοι αυτοί οι σημερινοί δήθεν ευαίσθητοι και υποστηρικτές της αξίας της γυναίκας, είναι ο Όμηρος ο οποίος έγραψε ότι για τα κάλλη της Ωραίας Ελένης καταστράφηκε ολάκερη Τροία.
Οι τελευταίες συζητήσεις γύρω από ανούσια γεγονότα δείχνουν ένα πράγμα: ότι κάποιοι δεν έχουν μάθει να ζουν σε συνθήκες ομαλότητας γι’αυτό και επιζητούν πάντα τη διαφωνία, ακόμα κι εκεί που δεν υπάρχει και ψάχνουν διαρκώς έναν εχθρό να τον βάλουν απέναντί τους γιατί προφανώς έτσι έμαθαν να πορεύονται στη ζωή τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή