Δήμος Ασπροπύργου: Μέτρα σταδιακής επαναλειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων

Μέτρα σταδιακής επαναλειτουργίας
των αθλητικών εγκαταστάσεων
του Δήμου Ασπροπύργου : 

• Μέριμνα για τους υποψήφιους ΣΕΦΑΑ, Στρατιωτικών Σχολών και Σχολών Σωμάτων Ασφαλείας

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Φροντίδας, Νεολαίας και Τρίτης Ηλικίας, κ. Ιωάννης Κατσαρός ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τις αναγγελίες της Κυβέρνησης και των τηλεδιασκέψεων που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη και εκπροσώπων του Δήμων και Περιφερειών της χώρας στις οποίες συμμετείχε και ο ίδιος, λήφθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις για την ασφαλή και ομαλή επαναλειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης.
Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας και συγκεκριμένα ο στίβος, ο οποίος βρίσκεται εντός του Δημοτικού Σταδίου (Μπουμπουλίνας 8), θα λειτουργήσει από την Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020 μόνο για αθλητές, προπονητές, οι οποίοι προετοιμάζονται για μεγάλες διοργανώσεις και είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες του ΣΕΓΑΣ και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά και για διοικητικό και τεχνικό προσωπικό της αθλητικής εγκατάστασης.
Επίσης, όσοι είναι υποψήφιοι μαθητές των Πανελλαδικών Εξετάσεων και έχουν δηλώσει ΣΕΦΑΑ (ΤΕΦΑΑ), Στρατιωτικές Σχολές και Σχολές Σωμάτων Ασφαλείας και είχαν ήδη ξεκινήσει προετοιμασία για τα αγωνίσματα που θα εξεταστούν ή επιθυμούν να ξεκινήσουν, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, έπειτα από τηλεφωνικό ραντεβού, από Δευτέρα έως Παρασκευή στα γραφεία του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η., κτίριο Α’ ΚΑΠΗ, 2ος όροφος από τις 8:00π.μ. έως 16:00μ.μ. στα τηλέφωνα 210-5577862, 210-5579470 και 210-5579341.
Οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά στις 18:00μ.μ. υπό την καθοδήγηση Καθηγητών Φυσικής Αγωγής του Οργανισμού.
Η επαναλειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων θα ακολουθήσει αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία δημιουργήθηκαν από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και έχουν ως εξής:
1. Τήρηση καταλόγου για όσους εισέρχονται στην αθλητική εγκατάσταση. Διαμόρφωση των χώρων ώστε οι αθλητές – προσωπικό να μπαίνουν μόνο από μία είσοδο, με συγκεκριμένη διαδικασία.
2. Διεξαγωγή ελέγχου των εισερχόμενων στους αθλητικούς χώρους μέσω της συμπλήρωσης ερωτηματολογίου με το πρόσφατο ιστορικό τους. Πέραν των αθλητών όλοι υπόλοιποι οφείλουν να φορούν μάσκα.
3. Τήρηση της προβλεπόμενης απόσταση των 2 μέτρων ο ένας από τον άλλον καθώς και αποφυγή χειραψιών και εναγκαλισμών.
4. Χρήση αποκλειστικά και μόνο ατομικού αθλητικού εξοπλισμού.
5. Μεταφορά προς και από τον αθλητικό χώρο κατά προτίμηση με δικό μας μέσο μεταφοράς.
6. Άμεση ενημέρωση των αρμοδίων σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων, όπως βήχας, πυρετός, δύσπνοια, υπέρμετρης κόπωσης και μυαλγίας.
7. Σε περίπτωση που έρθουμε σε επαφή με κάποιο άλλο άτομο, αρχικά πλένουμε διεξοδικά τα χέρια μας ή χρησιμοποιούμε αντισηπτικό και στη συνέχεια ξεπλένουμε το πρόσωπό μας. Όσον αφορά στη χρήση οργάνων, απολυμαίνονται μετά τη χρήση ανά αθλητή.
8. Χρήση αποκλειστικά και μόνο των προσωπικών μας ειδών, π.χ. μπουκάλι νερού, πετσέτα, κ.α.
9. Τα αποδυτήρια, τα ντους και το γυμναστήριο της εγκατάστασης παραμένουν κλειστά.
10. Αν τα ρούχα της προπόνησης απολυμαίνονται από την ομάδα, τα τοποθετούμε σε υδατοδιαπερατή τσάντα και τα αφήνουμε στη μέριμνα του συλλόγου.
Για όλες τις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις θα ακολουθήσει επόμενη ανακοίνωση για την ημερομηνία και τον τρόπο επαναλειτουργίας τους.

Πήγαινε στην κορυφή