Οριστικά στις 18 Μαΐου, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Οριστικά στις 18 Μαΐου, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

Δεν συζητήθηκε τελικά την Τρίτη 5 Μαΐου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου, το θέμα της «ΖΑΪΡΑ» όπως έγραφα την προηγούμενη Παρασκευή. Ο λόγος της αναβολής της συζήτησης ήταν η απουσία της δικηγόρου του Δήμου, κας Δήμητρας Πολυκρέτη, η οποία αδυνατούσε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών της να παραστεί στη συνεδρίαση του Σώματος.

Η συνεδρίαση τελικά του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και η συζήτηση για λήψη απόφασης αναφορικά με την αγορά της έκτασης της «ΖΑΪΡΑ» θα γίνει στις 18 Μαΐου.
Όπως έγραφα και στο προηγούμενο φύλλο εκτιμώ ότι θα είναι ομόφωνη η απόφαση του Σώματος υπέρ της αγοράς από τον Δήμο της συγκεκριμένης έκτασης επί της Λ. Γαλατσίου, η οποία ξεπερνά τα 1.000 τ.μ. Από αυτά, τα 300 τ.μ. θα καλύπτει ο θερινός κινηματογράφος και στα υπόλοιπα τετραγωνικά θα διαμορφωθεί πλατεία με δυόροφο υπόγειο χώρο στάθμευσης.
Ο χώρος του πρώην θερινού κινηματογράφου «ΖΑΪΡΑ» έχει χαρακτηριστεί αμετάκλητα διατηρητέος ως προς τη χρήση του και για το λόγο αυτό δεν προχώρησε η κατασκευή πολυόροφης οικοδομής παρότι ο εργολάβος είχε προλάβει πριν από αρκετά χρόνια να εκδόσει οικοδομική άδεια.
Η τιμή αγοράς, την οποία μετά από εξουσιοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα διαπραγματευθεί ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, αναμένεται να κυμανθεί στα όρια της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. Η εξόφληση, δε, του ποσού αγοράς προς τους ιδιοκτήτες από τον Δήμο θα γίνει κατά το 1/3 το 2020 και τα υπόλοιπα το 2021.
Μακάρι να υπάρξει ευτυχής κατάληξη στο θέμα.

Πήγαινε στην κορυφή