Παλαιό Τέρμα, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Παλαιό Τέρμα, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

Το μεγάλο θέμα το οποίο έχει απασχολήσει όλες τις μέχρι τώρα διοικήσεις του Δήμου Γαλατσίου καθώς και διάφορους συλλόγους και φορείς της πόλης αλλά και τους απλούς πολίτες, αυτό δηλαδή της δημιουργίας κεντρικής πλατείας στο Παλαίο Τέρμα, όπως πληροφορήθηκα θα έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συβμούλιο κατά τα μέσα Ιουνίου.

Όπως έγραφα και σε προηγούμενο φύλλο του «Παλμού», οι συζητήσεις μεταξύ του Δημάρχου Γαλατσίου και της πλειοψηφίας των ιδιοκτητών είναι σε εξέλιξη και, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα υπάρχει θετική κατάληξη. Έχει επέλθει μία κατ’αρχήν προφορική συμφωνία με τον κ. Κολιόπουλο, τον ιδιοκτήτη της τετραόροφης πολυκατοικίας καθώς και με τρεις ακόμη ιδιοκτήτες άλλων ακινήτων. Το κόστος της αγοράς των ακινήτων στο Παλαιό Τέρμα, το οποίο θα κληθεί να καταβάλει ο Δήμος Γαλατσίου, είναι πολύ μεγάλο και προφανώς θα υλοποιηθεί μέσω δανειοδότησης από κάποια τράπεζα.
Μόνο το κόστος αγοράς του ακινήτου Κολιόπουλου, σύμφωνα με ανεξάρτητο εκτιμητή, ανέρχεται στα 3,9 εκατ. ευρώ. Αν υπολογίσουμε τώρα και τις υπόλοιπες ιδιοκτησίες, το συνολικό τίμημα αγοράς όλων των ακινήτων θα ξεπεράσει κατά απολύ τα 5 εκατ. ευρώ.
Ναι, είναι πολλά τα χρήματα αλλά αν γίνει αυτή η αγορά εκ μέρους του Δήμου Γαλατσίου και στη συνέχεια διαμορφωθεί η κεντρική πλατεία, θα είναι το πιο σημαντικό έργο στην πόλη μας και θα γίνει πράξη το εδώ και δεκαετίες όνειρο των Γαλατσιωτών.

Πήγαινε στην κορυφή