Στις 5 Μαΐου η απόφαση, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Στις 5 Μαΐου η απόφαση, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι για την πληροφορία που σας μετέφερα στο προηγούμενο φύλλο του «Παλμού» και μια βδομάδα μετά ήρθε η επιβεβαίωση κατά το ήμισυ Σας έγραφα στον Παλμογράφο την προηγουμενη εβδομάδα:

«Ένα άλλο θέμα της πόλης μας, το οποίο όπως πληροφορήθηκα βαίνει καλώς, είναι οι διαπραγματεύσεις του Δήμου Γαλατσίου με τους ιδιοκτήτες της «ΖΑΪΡΑ» αλλά κι εκείνους των ακινήτων στο τετράγωνο του Παλαιού Τέρματος για απευθείας αγορά και των δύο. Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος έχει έρθει σχεδόν σε τελική συμφωνία για την αγορά της έκτασης της «ΖΑΪΡΑ» με χρήματα από το δημοτικό ταμείο, το συνολικό κόστος της οποίας θα φτάσει περίπου τα 800.000 ευρώ.
Όσο για τα ακίνητα στο Παλ. Τέρμα, υπάρχει προφορική συμφωνία με την πλειοψηφία των ιδιοκτητών και εδώ για απευθείας αγορά αλλά επειδή τα χρήματα είναι πολύ περισσότερα θα γίνει μέσω δανεισμού από κάποια τράπεζα.
Μακάρι να προχωρήσουν και οι δύο περιπτώσεις και να υπάρξει αίσιο τέλος. Και οι δύο εκτάσεις είναι σημαντικές για τη βελτίωση της καθημερινότητας των Γαλατσιωτών.»

Όπως λοιπόν πληροφορήθηκα αρμοδίως, το θέμα της απευθείας αγοράς της έκτασης της «ΖΑΪΡΑ» θα έρθει προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει στις 5 Μαΐου. Εκτιμώ ότι θα είναι θετική η απόφαση του Σώματος και μάλιστα ομόφωνη.
Από όσα μέχρι τώρα γνωρίζω, όλες οι δημοτικές παρατάξεις κατά καιρούς έχουν ταχθεί υπέρ της αγοράς από τον Δήμο Γαλατσίου της συγκεκριμένης έκτασης. Η οποία έκταση να θυμίσω ότι έχει χαρακτηριστεί αμετάκλητα διατηρητέα ως προς τη χρήση της ως θερινός κινηματογράφος. Αυτό πρόκειται να γίνει όταν ο Δήμος Γαλατσίου καταστεί ιδιοκτήτης. Σ’ ένα μέρος της θα λειτουργήσει θερινός κινηματογράφος και το υπόλοιπο θα διαμορφωθεί σε πλατεία.
Η λειτουργία ενός θερινού κινηματογράφου στο κέντρο της πόλης μας θα είναι σίγουρα θετικό γεγονός. Αφήστε που θα μπορεί να λειτουργεί και ως χώρος διαφόρων καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.
Στην άλλη αγορά τώρα, αυτή των ακινήτων στο Παλαιό Τέρμα, έχω να σας πω ότι οι συζητήσεις μεταξύ του Δημάρχου Γαλατσίου και των ιδιοκτητών συνεχίζονται και το θέμα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Οι διαπραγματεύσεις, τουλάχιστον με την πλειοψηφία των ιδιοκτητών, αναμένεται να έχουν ευτυχή κατάληξη. Μακάρι να προχωρήσει και αυτή η αγορά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή