7 πράγματα που μπορείς να πλύνεις στο πλυντήριο

ΜΟΔΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ
7 πράγματα που μπορείς να πλύνεις στο πλυντήριο

Να πλύνεις στο πλυντήριο τα μαξιλάρια σου
Τα μαξιλάρια πρέπει να πλένονται κάθε 3 με 6 μήνες για να κρατήσεις μακριά τα βακτήρια και τις δυσάρεστες οσμές. Μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς την ειδική θήκη κάτω από τη μαξιλαροθήκη σου, η οποία πλένεται πολύ πιο εύκολα. Από ότι υλικό και να είναι φτιαγμένο το μαξιλάρι σου, τα περισσότερα μπορούν να μπουν στο πλυντήριο.

Η κουρτίνα του μπάνιου; Να την πλύνεις στο πλυντήριο
Πότε ήταν η τελευταία φορά που έπλυνες την κουρτίνα του μπάνιου σου; Να θυμάσαι ότι πρέπει να πλένεται τουλάχιστον κάθε σεζόν. Για να καθαρίσει το vinyl, το νάιλον ή το βαμβάκι απαιτείται ζεστό νερό και ήπιο απορρυπαντικό. Πρόσεξε όμως να μην τη βάλεις στο στεγνωτήριο.

Τα backpacks

Είναι η πιο άνετη τσάντα και σίγουρα χρησιμοποιείς καθημερινά το backpack σου είτε στο γυμναστήριο, είτε για να μεταφέρεις καθημερινά τα πολλά πράγματά σου. Είναι του παιδιού σου; Μένει στο αυτοκίνητο τις περισσότερες μέρες; Σίγουρα χρειάζεται πολύ συχνά πλύσιμο. Διάβασε την ετικέτα πριν το πλύνεις -για να σιγουρευτείς ότι το υλικό του ενδείκνυται για το πλυντήριο- και φρόντισε να αδειάσεις τις θήκες και τις τσέπες. Κλείσε τα φερμουάρ και αφαίρεσε ό,τι μπορεί να βγει (όπως κονκάρδες, αλυσίδες και άλλα διακοσμητικά).

Τα λούτρινα παιχνίδια

Είναι οι καλύτεροι φίλοι των μικρών, αλλά δεν νομίζω πως θα είναι το ίδιο καλοί αν είναι γεμάτοι βακτήρια και βρωμιές. Τα μαλακά παιχνίδια του μωρού σου μπορούν να μπουν στο πλυντήριο, αρκεί να μην έχουν μηχανισμούς και κομμάτια από υλικά που μπορούν να χαλάσουν από το νερό και το απορρυπαντικό.

Πλύνε τον εξοπλισμό της γυμναστικής
Οτιδήποτε αποτελείται από ύφασμα μπορεί να μπει στο πλυντήριο σου. Θυμήσουννα κλείσεις τα σκρατς στους ιμάντες και τα φερμουάρ για να αποφύγεις τα δυνατά χτυπήματα και χρησιμοποίησε έναν κύκλο πλύσης σε χαμηλή θερμοκρασία.

Τα πατάκια
Δεν είναι εύκολο να πλυθούν στο χέρι, αλλά θέλουν πλύσιμο αρκετά συχνά -είτε μιλάμε για το πατάκι της εισόδου, είτε για εκείνο του μπάνιο. Η λύση; Το πλυντήριο. Τα προστατευτικά χαλάκια σίγουρα έχουν διαφορετικές προδιαγραφές καθαρισμού ανάλογα με το υλικό τους, αλλά γενικά μπορείς να τα πλένεις στο πλυντήριο σε εβδομαδιαία βάση.

Το κρεβάτι του κατοικίδιου
Να πλύνεις στο πλυντήριο τόσο την επένδυση υφάσματος όσο και το μαξιλάρι. Είναι καλύτερο να τα πλύνεις ξεχωριστά από τα υπόλοιπα ρούχα σου -εκτός αν είναι σε ίδιες αποχρώσεις.

Πηγές

ladylike.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή