Δήμος Ηλιούπολης: Μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης των νοικοκυριών και των επαγγελματιών της πόλης

Ανακοίνωση Δήμου Ηλιούπολης:

“Ο Δήμος Ηλιούπολης, προχωράει σε μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης των νοικοκυριών και των επαγγελματιών της πόλης, που πλήττονται μέσα στις δύσκολες συνθήκες της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού και θα ισχύσουν από την αρχή της λήψη των περιοριστικών μέτρων, έως την άρση τους. Συγκεκριμένα εφαρμόζεται άμεσα:

• Απαλλαγή-αναλογική επιστροφή των δημοτικών τελών (ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού) για όλα τα νοικοκυριά, που τουλάχιστον ένα μέλος τους έχει υποστεί «αναστολή σύμβασης εργασίας».
• Απαλλαγή-αναλογική επιστροφή των δημοτικών τελών (ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού) των καταστημάτων της πόλης, για τον χρόνο παύσης λειτουργίας τους.
• Απαλλαγή των καταστημάτων της πόλης από τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, για τον χρόνο παύσης λειτουργίας τους.
• Απαλλαγή των σχολικών κυλικείων από τα μισθώματα, για όσο διάστημα παραμένουν κλειστά τα σχολεία.
• Μείωση του μηνιαίου μισθώματος κατά 40% στα μισθωμένα για εμπορική χρήση ακίνητα του Δήμου.

Όλα τα παραπάνω μέτρα και οι διαδικασίες υλοποίησής τους, θα εξειδικευθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και θα επικυρωθούν με προσεχή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από την πρώτη στιγμή της κρίσιμης αυτής περιόδου, πήραμε σειρά μέτρων προφύλαξης και διευκόλυνσης των δημοτών και ιδιαίτερα των πιο ευπαθών ομάδων. Σήμερα, με σχεδόν παγωμένη την δραστηριότητα σε σημαντικό τμήμα της τοπικής οικονομίας, προχωράμε στην επιπλέον λήψη μέτρων ελάφρυνσης για τα νοικοκυριά και τους επαγγελματίες της πόλης.
Είμαστε δίπλα στον κάθε πολίτη και συνεχίζουμε να επεξεργαζόμαστε νέα μέτρα, αξιολογώντας μεθοδικά τις εξελίξεις.
Όλοι μαζί θα πετύχουμε να ξεπεραστεί και αυτή η δοκιμασία!
7/4/2020
Γιώργος Χατζηδάκης
Δήμαρχος Ηλιούπολης”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή