Σημαντική η συνεισφορά των δήμων, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Σημαντική η συνεισφορά των δήμων, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

Μπορεί το κύριο βάρος για την αντιμετώπιση της πανδημίας να το έχει η κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας αλλά είναι και οι Δήμοι που προσφέρουν σημαντική βοήθεια σ’ αυτόν τον αγώνα.

Η συνεισφορά των Δήμων έγκειται στην εξυπηρέτηση των αδύναμων, ανήμπορων και μοναχικών συνανθρώπων μας μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Με τις αποφάσεις, επίσης, που έχουν λάβει κατά τόπους, οι Δήμαρχοι έχουν βοηθήσει στη μη εξάπλωση του κορωνοϊού.
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου, για παράδειγμα, 14 μέρες πριν η κυβέρνηση ανακοινώσει τα πρώτα μέτρα, έκλεισε τους χώρους μεγάλης συνάθροισης πολιτών, όπως το Άλσος Βέικου και το Παλαί.
Στην αντίθετη κατεύθυνση, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος δεν είχε την τόλμη να κλείσει το παραλιακό μέτωπο από την αρχή, αλλά έπρεπε να περάσουν 15 μέρες για να έρθει, όχι ο ίδιος, αλλά το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας για να πάρει τη σωστή απόφαση.
Νεότερα για κρούσματα κορωνοϊού στην πόλη μας, δεν υπάρχουν. Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν μόνο πέντε ύποπτα κρούσματα στο προσωπικό του Δήμου Γαλατσίου. Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Μαρκόπουλου, εστάλησαν δείγματα προς εξέταση σε ιδιωτικό κέντρο και βγήκαν και τα πέντα αρνητικά!
Το ωράριο εργασίας των υπαλλήλων του Δήμου Γαλατσίου έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε και να μην υπάρχει συγχρωτισμός στα γραφεία αλλά και οι δημότες να εξυπηρετούνται (07:00 έως 22:00).
Οι υπάλληλοι του Δήμου μας, οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με την αρχή αυτής της κρίσης από το σπίτι.
Μέσω των κοινωνικών δομών στήριξης, ο Δήμος Γαλατσίου αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί συνολικά 930 άτομα. Όποιος από τους δημότες χρειάζεται βοήθεια, μπορεί να τηλεφωνήσει στο 213 2055335 και 336 και να καταθέσει το αίτημά του.
Απαραίτητα έγγραφα επίσης που χρειάζονται οι δημότες, οι υπηρεσίες του Δήμου τα στέλνουν πλέον στο σπίτι.
Ένα άλλο μέτρο που έλαβε το Ν.Π. του Δήμου Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης είναι η απαλλαγή των γονέων από τις 10/3 από τα τροφεία και για όσο καιρό οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί.
Επίσης, ο Δήμος Γαλατσίου έχει προχωρήσει σε απολυμάνσεις όλων των δημόσιων χώρων.
Ένα ακόμα μέτρο που αναμένεται να πάρει ο Δήμος Γαλατσίου είναι η μείωση των δημοτικών τελών και η απόφαση αυτή θα ληφθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ό,τι μέτρα όμως κι αν πάρουν είτε η κυβέρνηση είτε οι Δήμοι, αν οι πολίτες δεν είναι πειθαρχημένοι και δεν εφαρμόζουν κατά γράμμα τις δύσκολες, όντως, αποφάσεις που έχουν ληφθεί, τότε δεν θα ξεμπερδέψουμε εύκολα με αυτό το κακό που μας βρήκε.
Δεν γίνεται να πηγαίνεις, ρε φίλε, κάθε μέρα στο σούπερ μάρκετ ή και δύο φορές την ημέρα. Πού ήταν τόσο καιρό όλοι αυτοί οι φιλόζωοι και αθλητικοί τύποι που παρουσιάστηκαν ξαφνικά;
Η κυβέρνηση θα πρεπει να λάβει πιο αυστηρά μέτρα. Να τεθεί χρονικό όριο ως προς τις αγορές ή και την άθληση.
Το ξανατονίζω: μόνο η απόλυτη εφαρμογή από όλους μας των μέτρων προστασίας είναι αυτή τη στιγμή το «φάρμακο» για τον κορωνοϊό. Το εμβόλιο και το πραγματικό φάρμακο για την αντιμετώπισή του αργούν ακόμη. Μακάρι οι επιστήμονες να το ανακαλύψουν αύριο. Όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα.
Μέχρι τότε, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή