Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου: Φέτος, μένουμε σπίτι. Γιορτάζουμε στο σπίτι! Με τη βαθιά πίστη ότι θα περάσει και αυτό.

Δήμος Ιλίου
Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου: Φέτος, μένουμε σπίτι. Γιορτάζουμε στο σπίτι! Με τη βαθιά πίστη ότι θα περάσει και αυτό.

Μήνυμα Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου: 

Η εθνική παλιγγενεσία της 25ης Μαρτίου αποτελεί για τους Έλληνες, απανταχού της γης, πηγή ιδεωδών και σταθερό σημείο αναφοράς του χρέους απέναντι στην πατρίδα και την ιστορία μας.
Οι αγωνιστές του 1821 απέδειξαν με τη θυσία τους ότι οι Έλληνες έχουμε γεννηθεί για να είμαστε ελεύθεροι και μόνο έτσι μπορούμε να ζήσουμε. Ανυποχώρητοι, ενωμένοι και έτοιμοι να υπερασπιστούμε αυτήν την ελευθερία, απέναντι σε όποιον την επιβουλεύεται.
Η φετινή, ιερή επέτειος βρίσκει τη χώρα μπροστά σε μια δύσκολη κατάσταση. Η πανδημία που ενέσκηψε ως θύελλα στις ζωές όλων, δοκιμάζει την αντοχή, προκαλεί την υπομονή και επαναφέρει στη μνήμη μας το ισχυρό μήνυμα της συλλογικής ευθύνης. Κρινόμαστε καθημερινά, όχι μόνο ο ένας από τον άλλον, αλλά και από αυτούς που πέρασαν ή αυτούς που θα έρθουν.
Ταυτόχρονα, μας ζητά να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Με ψυχραιμία, υπευθυνότητα, σύνεση και αυτοπεποίθηση. Σχεδόν διακόσια χρόνια μετά, καλούμαστε όχι να βγούμε για να πολεμήσουμε τον εχθρό αλλά να μείνουμε σπίτι μας για να τον αντιμετωπίσουμε. Σχεδόν διακόσια χρόνια μετά, δεν απειλείται καθολικά η ύπαρξή μας, αλλά ο καθένας από εμάς, οι άνθρωποι που αγαπάμε, οι άνθρωποι για τους οποίους νοιαζόμαστε.
Προς τούτο, φέτος δε θα γιορτάσουμε συλλογικά τη διπλή επέτειο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Επανάστασης, αλλά ο καθένας ξεχωριστά, από το σπίτι του, με υψωμένη στα μπαλκόνια μας την ελληνική σημαία. Υπερασπιζόμενοι πάντα, δίχως εκπτώσεις, τα σύνορα, την κυριαρχία, την ιστορική κληρονομιά μας.
Φέτος, μένουμε σπίτι. Γιορτάζουμε στο σπίτι! Με τη βαθιά πίστη ότι θα περάσει και αυτό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή