Δήμος Παπάγου – Χολαργού: Μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης τοπικών επιχειρήσεων και οικογενειών

Ανακοίνωση Δήμου Παπάγου – Χολαργού:
Η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Παπάγου – Χολαργού σε σημερινή της συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, με σκοπό τη στήριξη της κοινωνίας, της οικογένειας και της τοπικής επιχειρηματικότητας και στο πλαίσιο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ68/20-03-2020),αποφάσισε να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο τα παρακάτω μέτρα:
1. Απαλλαγή καταβολής του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.
2. Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρωνγια το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.
3. Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων 0,5%για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.
4. Απαλλαγήή μείωση καταβολής μισθωμάτων για μισθωτές επαγγελματικής μίσθωσης του Δήμου Παπάγου – Χολαργού και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος,για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.
Τα παραπάνω μέτρα θα εξειδικευθούν με απόφαση του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου.
Επιπλέον όσον αφορά στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, αποφάσισε να προτείνει προς ψήφιση στα Διοικητικά Συμβούλια αυτών τα παρακάτω:
1. Απαλλαγή καταβολής οικονομικής συμμετοχής (τροφείων)σε Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς (ΔΟΚΜΕΠΑ), για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί, καθώς και επιστροφή ή συμψηφισμό για εισφορές που ήδη έχουν καταβληθεί.
2. Απαλλαγή καταβολής συνδρομών σε προγράμματα του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΑΠ) για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί, καθώς και επιστροφή ή συμψηφισμό για εισφορές που ήδη έχουν καταβληθεί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή