Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Προληπτικά μέτρα από τον Δήμο Γαλατσίου για τον κορωνοϊό

ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ, ΠΑΛΑΙ ΚΑΙ «ΚΑΜΙΝΙ»
Εxtremis malis extrema remedia ή αλλιώς οι κρίσιμοι καιροί απαιτούν κρίσιμα μέτρα. Ο κορωνοϊός έχει φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή όλων μας και μάλιστα σε όλες τις εκφάνσεις της: προσωπική, φιλική, επαγγελματική, οικονομική… Τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση είναι πρωτοφανή για καιρό ειρήνης. Όλοι λοιπόν αναπροσαρμοζόμαστε στις νέες συνθήκες και ευχόμαστε αυτές να επανέλθουν στην… «κανονικότητα» το δυνατόν συντομότερο και με τις λιγότερες απώλειες.

Μέτρα προληπτικά έναντι της εξάπλωσης του κορωνοϊού λαμβάνει και ο Δήμος Γαλατσίου με γνώμονα πάντα την προστασία της δημόσιας υγείας. Με απόφασή του λοιπόν, ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος αποφασίζει τη λήψη συμπληρωματικών μέτρων προστασίας του προσωπικού του Δήμου και όλων των πολιτών του Δήμου:
Το ωράριο για το κοινό για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου εντός του Δημαρχιακού Καταστήματος διευρύνεται και θα είναι 7:30 – 21:00 καθημερινά, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Η είσοδος του κοινού στο Δημαρχιακό κατάστημα επιτρέπεται μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού.
Σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση το ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ είναι 7:30-15:00 και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού.
Το Άλσος Βέϊκου αναστέλλει καθολικά τη λειτουργία του.
Το Παλαί αναστέλλει καθολικά τη λειτουργία του.
Το «Καμίνι» αναστέλλει καθολικά τη λειτουργία του.
Αναστέλλεται η λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας.
Παραμένουν κλειστές όλες οι υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις.
Ο Δήμος Γαλατσίου παρακαλεί θερμά για ζητήματα (πιστοποιητικά – πληρωμές, κ.ά.) τα οποία μπορούν να διεκπεραιωθούν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.galatsi.gov.gr ή να γίνονται τηλεφωνικές αιτήσεις (με ΑΦΜ, ΑΔΤ και ονοματεπώνυμο) στους υπαλλήλους ή ηλεκτρονικές αιτήσεις στη συνημμένη λίστα mail. Οι απαντήσεις θα διανέμονται στη δηλωμένη διεύθυνση της αίτησης από τις Υπηρεσίες του Δήμου ή στο mail των αιτούντων. Σε ειδικές και επείγουσες περιπτώσεις όπου απαιτείται φυσική παρουσία η εξυπηρέτηση θα γίνεται μετά από τηλεφωνική συνεννόηση και ραντεβού.
Τα παραπάνω μέτρα ισχύουν από την Δευτέρα 16 Μαρτίου μέχρι νεοτέρας αποφάσεως.
Ο κ. Μαρκόπουλος απευθύνει έκκληση στους δημότες του Γαλατσίου, καλώντας τους να μην προσέρχονται στο Δημαρχείο και να ακολουθήσουν τις παραπάνω οδηγίες για την διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.
«Μιλήστε για το θέμα σας και κλείστε ραντεβού με τις υπηρεσίες μας και θα βρούμε τη διαδικασία χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθείτε. Οτιδήποτε χρειάζεστε από τις υπηρεσίες του Δήμου μας, επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας το φέρουμε εμείς στην κατοικία σας. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και απαιτείται η συνεργασία όλων και ο σεβασμός στους κανόνες ατομικής και δημόσιας υγιεινής» καταλήγει το μήνυμα του Δημάρχου Γαλατσίου.
– Τηλέφωνα Δήμου Γαλατσίου για ραντεβού:
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132055300
Γραφείο Δημάρχου:
2132055335 – 2132055336
e_mail: galatsi@galatsi.gr
e_mail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr