Δημιουργείται ο «Πέλοπας», πλατφόρμα καταγραφής των αθλητικών υποδομών της χώρας μας

Στην άμεση δημιουργία, για πρώτη στην Ελλάδα, της ψηφιακής βάσης καταγραφής του συνόλου των αθλητικών υποδομών της χώρας μας, συμφώνησαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους.

Η καταγραφή του συνόλου των αθλητικών εγκαταστάσεων στην επικράτεια, υπό την ευθύνη της ΚΕΔΕ, θα συνοδεύεται από τα στοιχεία της κατάστασής τους (σε λειτουργία ή μη, παλαιότητα, βαθμός προόδου ως προς την αδειοδότηση, ελλείψεις, συχνότητα χρήσεων, αθλήματα που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις κ.λπ.). Η πλατφόρμα καταγραφής, που συμφωνήθηκε να ονομαστεί «Πέλοπας*», θα συντελέσει στηn ταχύτερη και στοχευμένη αξιοποίησή τους, αλλά και στην προτεραιοποίηση των κατά τόπους αναγκών για αθλητικές υποδομές, καθώς θα υπάρχουν συγκεντρωμένες όλες οι απαραίτητες πληροφορίες και τα μετρήσιμα στοιχεία για κάθε Δήμο, Περιφερειακή Ενότητα και Περιφέρεια.
Τέλος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, εξήρε την ανταπόκριση της πλειονότητας των Δήμων στην πρόσφατη σύσταση της ΓΓΑ για προληπτική απολύμανση των αθλητικών εγκαταστάσεων ευθύνης τους.
* Ο μυθολογικός Πέλοπας ήταν βασιλιάς στην Αχαΐα και στην Πίσα και θεωρείται κατά πολλούς ο ιδρυτής και θεμελιωτής των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή