Παρουσίαση της ψηφιακής στρατηγικής της Περιφέρειας Αττικής

Στη παρουσίαση της ψηφιακής στρατηγικής της Περιφέρειας Αττικής, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδη την Παρασκευή 14/2, βρέθηκε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κ. Πατούλης και ο κ. Πιερρακάκης υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας με αντικείμενο τη θεσμοθέτηση και υλοποίηση μιας σειράς συστημικών δράσεων με στόχο τη βελτιστοποίηση των διοικητικών διαδικασιών και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, την αναβάθμιση της πληροφόρησης και ενημέρωσής τους, αλλά και την αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων.
Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον την παρουσίαση που μας έκανε ο κ. Πατούλης σχετικά νέα στρατηγική της Περιφέρειας, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της. Είναι επίσης εξαιρετικά ελπιδοφόρο το Σύμφωνο Συνεργασίας που υπέγραψαν Υπουργείο και Περιφέρεια. Εμείς ως Δήμος από την προηγούμενη θητεία ξεκινήσαμε τη δημιουργία ενός Ψηφιακού Δήμου με την ψηφιοποίηση του αρχείου μας, την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων με το σύστημα της Πολεμικής Αεροπορίας ΊΡΙΔΑ και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την ενημέρωση, αλλά και για την καταγραφή των προβλημάτων από τους πολίτες, μέσω της εφαρμογής citify. Πρόσφατα πραγματοποιήσαμε μια ενημερωτική εκδήλωση ‘Νέες Τεχνολογίες στην Καθημερινότητα του Πολίτη’ και προχωράμε στην επέκταση λειτουργιάς της εφαρμογής citify και στην έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας δημότη, ώστε να είναι δυνατή́ η λήψη εγγράφων και πιστοποιητικών από́ τον Δήμο ηλεκτρονικά́. Οφείλουμε τα επόμενα χρόνια, Κυβέρνηση και Αυτοδιοίκηση των δύο βαθμών, να προχωρήσουμε ώστε να οικοδομήσουμε μια αποτελεσματική και φιλική προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις δημόσια διοίκηση και αυτοδιοίκηση».

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ – ΠΕΥΚΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή