Ημερίδα για το νέο σχέδιο διαχείρισης αστικών αποβλήτων

Στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου παρουσιάστηκε από την Περιφέρεια το νέο σχέδιο διαχείρισης αστικών αποβλήτων, βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης (30/1) ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Απορριμμάτων κ. Γιώργο Πετάκο. Στην ημερίδα ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης, παρόντων και των υπουργών Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου και Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκη παρουσίασε το σχεδιασμό για την επόμενη πενταετία. Σύμφωνα με αυτόν προβλέπεται ριζική αλλαγή, που θα πραγματοποιηθεί στη διαχείριση των αστικών αποβλήτων της Αττικής με έμφαση στην ανταποδοτική ανακύκλωση, στη διαλογή στην πηγή και στην επεξεργασία των απορριμμάτων.

Για τους σκοπούς του προγράμματος αναμένεται να κατασκευαστούν τρία εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων στη Φυλή, το Σχιστό και το Γραμματικό.

Για το σκοπό αυτό οι Δήμοι θα ενισχυθούν με τον απαραίτητο εξοπλισμό, ούτως ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις που θα υπάρξουν προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του 80% ανακύκλωσης απορριμμάτων ως το τέλος του χρονοδιαγράμματος. Τη σημασία του προγράμματος σηματοδοτεί σημειολογικά και η κήρυξη του 2020 σε «Έτος ανακύκλωσης για την Αττική».

«Οι εποχές αλλάζουν και ο Δήμος Αχαρνών θα είναι παρών σε αυτή την προσπάθεια, έχοντας ήδη κάνει τα αναγκαία βήματα, πολύ πριν από άλλους Δήμους», ανέφερε στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Βρεττός. Ο Δήμος Αχαρνών έχει ήδη πάρει απόφαση για την επικαιροποίηση της σχετικής μελέτης και είναι από τους πρώτους δήμους που βρίσκονται σε αυτό το στάδιο ετοιμότητας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή