Λυκόβρυση – Πεύκη “Οι μπαχαλάκηδες της γειτονιάς μας”

Δήμος Λυκόβρυσης - Πεύκης
Λυκόβρυση – Πεύκη “Οι μπαχαλάκηδες της γειτονιάς μας”

Μπαχαλάκηδες και τοξικοί άνθρωποι, που υπάρχουν δίπλα μας στην καθημερινότητά μας. Γιατί να θεωρούμε «παράξενο» φαινόμενο τέτοιες συμπεριφορές στην κοινωνία μας, όταν εξοργιστικά φαινόμενα ακραίων και απαράδεκτων συμπεριφορών βρίσκονται σχεδόν δίπλα μας, στην καθημερινότητά μας, αλλά και δυστυχώς στα τοπικά μας δρώμενα;
Μια ελάχιστη μειοψηφία ανθρώπων, οι οποίοι δήθεν ενδιαφέρονται για τα κοινά, όπου φορούν τον μανδύα της επιστημονικής κατάρτισης (που απέχει κατά πολύ από τη ζώσα πραγματικότητα), αλλά και του κομιστή «του νέου και διαφορετικού» προσπαθούν ανεπιτυχώς να «ξαναεφεύρουν» την αυτοδιοίκηση στον Δήμο μας. Προσπαθούν να διαγράψουν την κουλτούρα πολιτικού πολιτισμού της Λυκόβρυσης και της Πεύκης, αλλά ακόμη και τη νομοθεσία, εμφανίζονται με απίστευτη έπαρση και θράσος για να δώσουν μαθήματα, συμπορευόμενοι ευτυχώς από ελάχιστους και ξεπερασμένους.
Το αποτέλεσμα είναι το αναμενόμενο, καθώς ακολουθούν μια λανθασμένη νοοτροπία, που την έχει απορρίψει ποικιλοτρόπως και επανειλημμένως η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Παρά ταύτα οι νεόκοποι πολιτικάντηδες και οι συνοδοιπόροι τους δημιουργούν ένταση, παραπληροφόρηση και λαϊκισμό σε κάθε ευκαιρία.
Τι συμβαίνει άραγε; Για ποιο λόγο παρατηρείται αυτό το ακραίο και απαράδεκτο πολιτικό φαινόμενο που δεν συνάδει με την αυτοδιοίκηση και τον πολιτικό πολιτισμό της πόλης μας;
Σε μία πρώτη ανάγνωση αποδίδεται στην έλλειψη ρεαλιστικής πολιτικής πρότασης που οδηγεί στον μηδενισμό και στη ακύρωση του παραγόμενου έργου. Αυτά τα άσφαιρα πυρά πέφτουν, όμως, στο κενό αφού ολοένα η τοπική κοινωνία γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις!
Μια άλλη εκδοχή είναι η αναζήτηση συνοδοιπόρων σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να δικαιολογήσουν τη μηδενιστική και ακατανόητη παρουσία τους στα τοπικά δρώμενα. Με μια λανθασμένη και ατέρμονη κοκορομαχία μικρόψυχων και άβουλων προσώπων. Ευτυχώς για την κοινωνία μας είναι ελάχιστοι, που με τη γραφικότητά τους ως περιθωριακοί πια, οι ίδιοι και οι «συνοδοιπόροι τους», καθημερινά απομονώνονται από τη μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας και αρέσκονται έτσι να συνδιαλέγονται μόνο με τον κλειστό τους περίγυρο σε μια πολεμική ματαιοδοξία αποτέλεσμα της προσωπική τους ήττας και κενότητας.
Είναι αυτονόητο ότι θα τους αφήσουμε τους μπαχαλάκηδες και επίδοξους μπουρλοτιέρηδες του Δήμου μας στον κατήφορό τους. Δεν θα δώσουμε συμβουλές σε ανθρώπους, που είναι εμφανές ότι αδυνατούν να τις αξιοποιήσουν και να τις κατανοήσουν. Εμείς ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε με τη βοήθεια των εντίμων και υγιών δυνάμεων του Δημοτικού μας Συμβουλίου να παράγουμε σημαντικό έργο, το οποίο αναγνωρίζεται από τη μεγάλη πλειοψηφία συμπολιτών μας, οι οποίοι μας εξέλεξαν να διοικούμε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια τον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης.

Πήγαινε στην κορυφή