Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Έξυπνο κόλπο για να μειώσεις τον χρόνο που περνάς με το κινητό σου

Όλοι θα συμφωνήσουμε ότι το κινητό τηλέφωνο (smartphone) έχει γίνει προέκταση του χεριού μας. Είναι εργαλείο δουλειάς, εκπαίδευσης, διασκέδασης και επικοινωνίας. Με λίγα λόγια, δεν πάμε πουθενά χωρίς αυτό πια.

Ένας ολόκληρος κόσμος βρίσκεται στην τσέπη ή στο χέρι μας. Καθώς βομβαρδιζόμαστε από εκατομμύρια πληροφορίες, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι αποτελεί το μεγαλύτερο εργαλείο απόσπασης της προσοχής στην ιστορία του ανθρώπου. Περνάμε απίστευτα πολύ χρόνο πίσω από μια οθόνη και κυρίως χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Πώς μπορούμε όμως να μειώσουμε τον χρόνο που περνάμε με αυτό ανά χείρας;
Ένας συντάκτης της Boston Globe, βρήκε ένα απίθανο τρικ για να το καταφέρει. Το κλειδί, όπως αναφέρει ο ίδιος σε άρθρο του, είναι να βλέπεις το κινητό σαν εργαλείο. Αυτό που κάνει είναι να στέκεται όρθιος όταν χρησιμοποιεί το κινητό του.
Έτσι, συνειδητοποίησε ότι όσο στέκεται όρθιος, δεν ξοδεύει τον ίδιο χρόνο να scrollάρει στα social media.
Το χρησιμοποιεί όσο χρειάζεται για να κάνει αυτό που θέλει ή να βρει αυτό που ψάχνει και το αφήνει στην άκρη. Μιας και είναι όρθιος προτιμά να κάνει άλλα, πιο σημαντικά και ενδιαφέροντα πράγματα.
Αν το καλοσκεφτείς, όλοι μας το κάνουμε αυτό. Αν πιάσουμε το κινητό μας ενώ είμαστε όρθιοι, απαντάμε σε κάποιο μήνυμα και το αφήνουμε στο τραπέζι για να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε.