ΚΙΝΑΛ: Χαιρετισμός Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΑΛ: Χαιρετισμός Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ

Χαιρετισμός Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ

“Φίλες και φίλοι,

Ποιος θα μου το έλεγε ότι ανήμερα του Αγίου Ανδρέα θα ήμουν ομιλητής σε συνέδριο της ΝΔ…

Το τέλος της ιστορίας δεν ήρθε, όπως δεν ήρθε και το τέλος των ιδεολογιών, σε αντίθεση με αυτό το οποίο κάποιοι πριν αρκετές δεκαετίες είπαν.

Και τα πολιτικά κόμματα υπάρχουν για να υπηρετούν το εθνικό συμφέρον και να βλέπουν τους πολίτες της χώρας τους να βγαίνουν μπροστά.

Και στις στιγμές εξαιρετικά μεγάλης κρίσης το δικό μας κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, πριν περίπου δέκα χρόνια, επέλεξε να βάλει το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό, και να πάει απέναντι σε αυτούς που δόμησαν μύθους γύρω από greek statistics ή δήθεν αντιμνημόνια. Και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Και ναι μπορεί πράγματι να υπάρχουν μια σειρά θεμάτων, στα οποία μπορούμε να επιτύχουμε μια πολύ μεγάλη συναίνεση και συνεννόηση. Αυτά τα ζητήματα είναι όλα αυτά τα οποία χαρακτηρίζουμε ως εθνικά ζητήματα: ελληνοτουρκικά, μεταναστευτικό, δημογραφικό.

Από την άλλη όμως, έχει έρθει η ώρα να αφήσουμε πίσω τον οπαδισμό στην πολιτική και το ανάθεμα γενικώς και αορίστως. Να δουλέψουμε για τον πολίτη, τη μεσαία τάξη, τους πιο αδύναμους, τους νέους που έχουν μια σειρά από εμπόδια στην κανονική καθημερινή τους ζωή και η ενασχόληση με την πολιτική τους μοιάζει κάτι το οποίο είναι ξένο. Μη γελιόμαστε. Οι περισσότεροι οι οποίοι ασχολούνται σήμερα με την πολιτική ξέρουν ότι η νέα γενιά αντιμετωπίζει την πολιτική ως κάτι μακρινό και ξένο.

Και έχει έρθει η ώρα να βοηθήσουμε τη νέα γενιά να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της στο πολιτικό σύστημα της χώρας, εφόσον θέλουμε να δημιουργήσουμε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία η οποία θα δουλεύει προς όφελος των πολιτών και Οχι των πολιτικών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξεφύγουμε από τις λογικές των επαγγελματιών πολιτικών. Έχει έρθει η ώρα να αφήσουμε στην άκρη αντιλήψεις οι οποίες στοίχισαν την πορεία της χώρας μας και να δημιουργήσουμε θεσμούς οι οποίοι εγγυώνται τη διαφάνεια και την αξιοκρατία. Εμείς το κάναμε. Να βρούμε κοινό τόπο σε όλα τα κόμματα έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις της επόμενης μέρας, της νέας γενιάς η οποία σήμερα είναι η πιο αδικημένη γενιά και έχει όλα τα προσόντα να πρωταγωνιστεί το 2030.

Έχει έρθει η ώρα να διαμορφώσουμε ίσες ευκαιρίες για όλους, φέρνοντας ένα νέο μοντέλο στην πολιτική ζωή του τόπου με ένα νέο ήθος το οποίο διαπερνά όλους όσους μπαίνουν στο δημόσιο διάλογο, όλους όσους θέλουν να εμπνεύσουν τους πολίτες της χώρας μας να βγουν μπροστά.

Είναι προφανές ότι σε αυτή τη διαδικασία μπορούμε να βρούμε πολλά τα οποία μας ενώνουν. Και είναι προφανές ότι και αυτά τα οποία μας χωρίζουν είναι πάντοτε στοιχεία τα οποία πρέπει να οδηγούν με σύνθεση και ομόνοια την Ελλάδα μπροστά. Σε αυτή τη διαδικασία κάθε συνέδριο είναι ένα συνέδριο που βοηθά τα κόμματα να ξεκαθαρίσουν τον πολιτικό τους λόγο. Μια βδομάδα πριν το ΠΑΣΟΚ έκανε το δικό του συνέδριο με στόχο να διαμορφώσει τις προτάσεις για το αύριο. Είμαι σίγουρος ότι όλοι όσοι βρίσκεστε σήμερα εδώ θα κάνετε το ίδιο και για τη ΝΔ. Αυτό είναι η δύναμη των πολιτικών κομμάτων ,αυτό είναι η δύναμη της Δημοκρατίας, αυτό θέλουμε να είναι και η δύναμη της πατρίδας μας.

Καλή επιτυχία στο συνέδριο σας.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή