Δράση του Δικτύου Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων του Κινήματος Αλλαγής για την 1η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δράση του Δικτύου Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων  του Κινήματος Αλλαγής για την 1η Δεκεμβρίου  Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

Δράση του Δικτύου Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων του Κινήματος Αλλαγής για την 1η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. :

“Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το 1988 με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και στην συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Παρά την γνωστοποίηση του τεράστιου αριθμού των κρουσμάτων από τον φονικό ιό HIV και παρά την ενημερωτική καμπάνια σε παγκόσμιο επίπεδο δυστυχώς συνεχίζεται η μετάδοση του ιού, με αυξημένα ποσοστά στις ηλικίες 50-60 ετών, μειουμένων όμως ευτυχώς των θανάτων λόγω την χορήγησης αντιρετροϊκής αγωγής.

Η Ελλάδα έχει υιοθετήσει τις διεθνείς και ευρωπαϊκές κατευθυντήριες οδηγίες που συνιστούν άμεση έναρξη θεραπείας από τη στιγμή της διάγνωσης, για τη διαφύλαξη τόσο της ατομικής όσο και της δημόσιας υγείας.

Παρόλα αυτά υπάρχουν προβλήματα στις εξετάσεις για τη μέτρηση του ιικού φορτίου και της γονοτυπικής αντοχής, στην ακρίβεια των δεδομένων, στην στελέχωση των μονάδων Λοιμώξεων, στην προμήθεια αντιρετροϊκών φαρμάκων στα Νοσοκομεία και στα αποθέματα και πολλά άλλα.

Το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS και με πρωτοβουλία του Δικτύου Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων σε συνεργασία με τη νεολαία μας, θα μοιράσει σχετικό ενημερωτικό υλικό και είδη προφύλαξης σε πανεπιστημιακούς χώρους καθώς και σε επιλεγμένα σημεία της Πρωτεύουσας .

Στόχος αυτής της δράσης είναι η ανάδειξη του προβλήματος και οι τρόποι προφύλαξης καθώς και η ευαισθητοποίηση της κονωνίας απέναντι στους ασθενείς με Aids.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή