Εκπαιδευτική Δράση, με σύνθημα: «Άλλαξε τις συνήθειές σου, μείωσε τα απόβλητά σου»

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ασπροπύργου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων, διοργανώνει, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δυτικής Αττικής, διήμερη δράση, με σύνθημα: «Άλλαξε τις συνήθειές σου, μείωσε τα απόβλητά σου», στις 20 και 21 Νοεμβρίου 2019, στο κτίριο της Αλωνίστρας.

Στη διήμερη εκπαιδευτική δράση, θα γίνουν διπλές παρουσιάσεις, σε μαθητές σχολείων του Ασπρόπυργου, (σύνολο 4 παρουσιάσεις), όπου κάθε παρουσίαση θα παρακολουθήσουν περίπου 50 μαθητές.
Η πρώτη παρουσίαση, Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 (1η ομάδα μαθητών), θα ξεκινά στις 9:00 και θα τελειώνει στις 10:15 και η δεύτερη (2η ομάδα μαθητών), θα ξεκινά στις 10:30 και θα ολοκληρώνεται στις 11:45 περίπου. Το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα ισχύει και για την δεύτερη ημέρα της δράσης, Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των παρουσιάσεων ανά ομάδα:

Καλωσόρισμα και ενημέρωση για το σκοπό της δράσης, από τη Διευθύντρια Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ασπροπύργου, κ. Ελένη Βερούτη.

Παρουσίαση από τους Υπεύθυνους Περιβάλλοντος των Εταιρειών Ανακύκλωσης ΑΝΑΜΕΤ και ΒΙΑΝΑΤΤ, που εδρεύουν στον Ασπρόπυργο, κ. Θωμά Παπαγεωργίου και κ. Γεώργιο Αγγελόπουλο, αντίστοιχα, με στόχο την κατανόηση της έννοιας της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης.

Παρουσίαση από την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, κ. Αλεξάνδρα Τσίγκου, με υλικό από δράσεις μαθητών, ζωγραφιές και κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά.

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή