Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Φιλώτι Νάξου: Το ωραιότερο σχολικό προαύλιο με επιδαπέδια παιχνίδια

Το Δημοτικό Σχολείο στο Φιλώτι της Νάξου δεν είναι απλά ένας προσεγμένος και περιποιημένος χώρος. Είναι η προσπάθεια κάποιων συνανθρώπων μας να αναβαθμίσουν την παιδεία και την ποιότητα της σχολικής ζωής των παιδιών μας!

Ένα φωτεινό παράδειγμα που οφείλουμε να αναδείξουμε, αλλά και να ακολουθήσουμε όλοι ώστε να εξαπλωθεί στα δημοτικά σχολεία ολόκληρης της χώρας. Γιατί; Οι φωτογραφίες που ακολουθούν καθώς και οι εντυπώσεις των μαθητών, θα σας κάνουν να καταλάβετε το λόγο.

Το ωραιότερο σχολικό προαύλιο με επιδαπέδια παιχνίδια βρίσκεται στη Νάξο!

Επιτραπέζια σε κάθε γωνιά
Το προαύλιο του ολοήμερου δημοτικού σχολείου σχολείου Φιλωτίου, φιλοξενεί από ένα επιτραπέζιο σε κάθε γωνιά του: φιδάκι, τεράστιες κορίνες, σκάκι, πυξίδες και πολλά άλλα, προωθούν το ομαδικό παιχνίδι, αλλά και τον σεβασμό των μαθητών στο χώρο που τους φιλοξενεί καθημερινά.

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής
Μάλιστα, σύμφωνα με το naxospress.gr «από τον Νοέμβριο του 2018 γίνεται το πρώτο που σπάει κάθε… ταμπού και έχει στο προαύλιο του “Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής”. Κοιτώντας δε από ψηλά το προαύλιο του σχολείου στην καρδιά της Νάξου βλέπεις ένα ολοκληρωμένο παζλ από παιχνίδια που ωθούν παιδιά και μαθητές να απολαμβάνουν κάθε στιγμή της παρουσίας τους στο περίφημο διάλειμμα.»

Πηγές