Ολοκληρώθηκε το Πολιτιστικό Φεστιβάλ «ΘΡΙΑΣΙΑ 2019»

Με τα εγκαίνια της Εικαστικής Έκθεσης «Διαδρομή» Η Ζωγραφική με ταξιδεύει, της Ματίνας Σιώκη ξεκίνησε η τελευταία εβδομάδα του Πολιτιστικού Φεστιβάλ «ΘΡΙΑΣΙΑ 2019», στο Πολιτιστικό Κέντρο Παραλίας. Η έκθεση περιλάμβανε εκθέματα με διάφορες τεχνικές, όπως εγκαυστική, αγιογραφία με μολύβι, πίνακες με ακρυλικό, λάδια, δουλεμένα με πινέλο και σπάτουλα, με κάρβουνο και γραφίτη, καθώς και μικρά γλυπτά με πυλό και powertex. Η καλλιτέχνιδα, έχοντας ερεθίσματα από τις σπουδές της, στην Θεολογία και την Τέχνη, στην Οικιακή Οικονομία, καθώς και στην Διακόσμηση Εσωτερικού Χώρου και το Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, παρουσίασε μια πολυθεματική και ιδιαίτερα εντυπωσιακή έκθεση που κέντρισε το ενδιαφέρον των επισκεπτών της.
Την Τετάρτη, 25/09 στην αίθουσα «Δημήτριος Καλλιέρης» του Πνευματικού Κέντρου φιλοξενήθηκε, η Επιστημονική Ημερίδα με θέμα, «Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας, μια νόσος που θεραπεύεται». Η Παιδίατρος- Ογκολόγος Παίδων, κ. Τζένη Μάγκου ανέλυσε με παραστατικό τρόπο, ποια είναι τα συμπτώματα, που όταν τα εμφανίσει ένα παιδί θα πρέπει οι γονείς να απευθυνθούν στον Παιδίατρο. Ο λόγος μετά δόθηκε στην Πρόεδρο του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Η Φλόγα», κ. Μαρία Τρυφωνίδη, η οποία περιέγραψε αναλυτικά το έργο και τις δράσεις του Συλλόγου, ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκε από τον κ. Χρήστο Σίνη, το παραμύθι «ο καρκινοδράκος». Ένα προσωπικό βίωμα του συγγραφέα, στο οποίο περιέγραφε πως ένα παιδί αντιμετωπίζει τη συγκεκριμένη ασθένεια, ενώ την προσωπική του εμπειρία με την ασθένεια κατέθεσε και ο Στρατιωτικός- συγγραφέας κ. Παναγιώτης Δημητρόπουλος.
Οι μικροί ηθοποιοί του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων, ξεδίπλωσαν το υποκριτικό τους ταλέντο στη σκηνή του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου «Γαλαξίας», στις 26/9. Παρουσίασαν στο κοινό, τη θεατρική παράσταση «Η Μικρή Πριγκίπισσα», ένα έργο βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Φράνσις Χότζον Μπάρνε. Ο 30μελής θίασος της ομάδας «Δυτικές Πινελιές…Τέχνης» με την καθοδήγηση του κ. Αντώνη Χανιώτη, από το πρώτο λεπτό, κέρδισε τις εντυπώσεις και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους.
Την Παρασκευή, 27/9 μια διαφορετική εκδήλωση έλαβε χώρα στο Ανοιχτό Θέατρο του Αγροκηπίου. Η χορευτική ομάδα Dead Prezz crew, διοργάνωσε διαγωνισμό breaking “West bboy war”, στον οποίον συμμετείχαν χορευτές από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό. Παρουσίασαν διάφορους χορούς της HIPHOP ενώ οι πιο ικανοί κλήθηκαν να αναμετρηθούν μεταξύ τους. Αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν η συναυλία που χάρισε στο κοινό ο BILLYSIO.
Το πρωί του Σαββάτου, 28/9 μικροί και μεγάλοι πήραν τα ποδήλατά τους, συγκεντρώθηκαν στο Ρολόι της πόλης και αφού παρέλαβαν τα αναγνωριστικά τους νούμερα και έλαβαν τις κατάλληλες οδηγίες, ξεκίνησαν τη βόλτα τους στους δρόμους της πόλης. Η διαδρομή εξελίχθηκε ομαλά, με σταθμό ανεφοδιασμού την Παραλία Ασπροπύργου, ενώ συνέχισαν τη βόλτα τους έως τον τερματισμό. Εκεί, όλοι οι ποδηλάτες έλαβαν μετάλλιο και βεβαίωση συμμετοχής, ενώ μία τυχερή ποδηλάτρια κέρδισε ένα ποδήλατο χορηγία του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε το δεύτερο Συμμετοχικό Βιωματικό Δρώμενο «Αγροτικά Αποτυπώματα Ασπροπύργου», αυτή τη φορά στην Γκορυτσά, με τη συμμετοχή κατοίκων της περιοχής, ποντιακής καταγωγής, οι οποίοι με κατάθεση ψυχής, επεξεργάστηκαν τη μνήμη και την ιστορία των τόπων τους, τη σχέση του σώματος με την τροφή, και επιχείρησαν να χτίσουν ουσιαστικούς κώδικες επικοινωνίας μεταξύ τους.
Η ημέρα ολοκληρώθηκε, στο προαύλιο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου της πόλης, όπου οι Παραδοσιακοί Χοροί από την Ελλάδα και τη Ρουμανία είχαν την τιμητική τους. Την εκδήλωση άνοιξε το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ασπροπύργου, χορεύοντας Θρακιώτικα, ενώ στη συνέχεια το συγκρότημα “FlorileDorului” του ρουμανικού Συλλόγου, «Ανακάλυψε τη Ρουμανία» παρουσίασε χορούς από την πατρίδα τους. Στην υπέροχη αυτή βραδιά, συμμετείχε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περαχώρας, ενώ η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής του Πνευματικού Κέντρου «ΘΡΙΑ», συνόδευσε τα χορευτικά με την υπέροχη μουσική της.
Η αυλαία του Πολιτιστικού Φεστιβάλ «ΘΡΙΑΣΙΑ 2019», έπεσε την Κυριακή, 29/9 με την μοναδική συναυλία του Μανώλη Μητσιά. Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης, με το σπουδαίο ρεπερτόριο, που έχει σφραγίσει με την δωρική και συνάμα λυρική φωνή του, το ελληνικό τραγούδι, πρόσφερε μια αξέχαστη βραδιά, ερμηνεύοντας τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζηδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Λουκιανού Κηλαηδόνη κ.ά. Τον συνόδευσε έξοχα η ταλαντούχα Νανά Μπινοπούλου.

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή