Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου για την συνεδριάση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/09

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου για την συνεδριάση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/09

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 30/9/2019
ΓΙΑ ΤΟ ΟΞΥΜΕΝΟ ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ 2Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

“Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30-9-2019, συζητήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας της Λαϊκής Συσπείρωσης, το οξυμένο κτιριακό πρόβλημα που έχει προκύψει στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, παρουσία γονέων του σχολείου και εκπροσώπου της Ένωσης Γονέων Γαλατσίου.
Και με αυτή την πρωτοβουλία, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέδειξαν την αντιλαϊκή πολιτική της υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, και τις συνέπειες που αυτή έχει στους εργαζόμενους και τα παιδιά τους
Πολιτική την οποία έχουν υπηρετήσει τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, και έχουν υλοποιήσει με συνέπεια και οι κατά περιόδους οι διοικήσεις του δήμου Γαλατσίου, ανάμεσά τους και η διοίκηση Μαρκόπουλου, η οποία με τα γεγονότα της Παρασκευής 27/9/2019 και την πτώση μεγάλων κομματιών μπετόν, σε ώρα διαλείμματος εκτέθηκε ανεπανόρθωτα. Ειδικά όταν 4 μέρες νωρίτερα, διαβεβαίωναν το Δημοτικό Συμβούλιο ότι η κατάσταση στα σχολικά συγκροτήματα είναι πολλή καλή!
Η διοίκηση Μαρκόπουλου και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, παρά και την παρουσία και παρέμβαση γονέων σε αυτό, συνέχισε να «παίζει» με την ασφάλεια μαθητών και προσωπικού, αρνούμενη να κρατήσει κλειστό το σχολείο τις ημέρες των εργασιών, οι οποίες υποτίθεται πως θα ξεκινούσαν την Δευτέρα 30/9 το απόγευμα και μέχρι την Τρίτη το βράδυ δεν είχαν ξεκινήσει.
Στην προσπάθεια του μάλιστα ο κ.Δήμαρχος να καθησυχάσει τους παρευρισκόμενους γονείς, διαβεβαίωσε ότι υπάρχει έγγραφο υπογεγραμμένο της Τεχνικής Υπηρεσίας, το οποίο εγγυάται για την ασφάλεια μαθητών και προσωπικού κατά τη διάρκεια των όποιων εργασιών έχουν αποφασιστεί.
Τέτοιο έγγραφο από ότι δείχνουν τα γεγονότα, δεν υπάρχει, καθώς οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης απευθύνθηκαν, κατόπιν παραίνεσης και του κ.Δημάρχου, στην υπηρεσία και φυσικά δεν βρέθηκε το εν λόγω έγγραφο.
Και φυσικά, ενέργειες όπως η προσωπική επίθεση που δέχτηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, από τον κ.Δήμαρχο, παρουσία των γονέων, είναι καταδικαστέες και δεν τον τιμούν.
Καλούμε τους γονείς της περιοχής μας να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα, αντιπαλεύοντας αυτή την πολιτική και τις συνέπειές της.
Να απαιτήσουν σύγχρονες σχολικές εγκαταστάσεις, με την κατάλληλη αντισεισμική θωράκιση και αντιπυρική προστασία.
Να διεκδικήσουν αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία, με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Και φυσικά να οργανωθούν και να παλέψουν ώστε να λυθεί άμεσα το κτιριακό πρόβλημα και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, αλλά και σε μια σειρά άλλα σχολεία του δήμου μας.
Τέλος, καλούμε τη δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της.
– Να εξασφαλίσει τους όρους για να γίνει η σωστή αποκατάσταση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, χωρίς να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των μαθητών και του προσωπικού.

– Να προγραμματίσει βαριά συντήρηση του γερασμένου σχολικού κτιρίου.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Γρηγόρης Χαραλαμπίδης
Τάσος Οικονόμου
Μάνθος Ιμπριάλος”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή