Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου: Να συνεδριάσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στο ΠΑΛΑΙ

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου: Να συνεδριάσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο  για τις εξελίξεις στο ΠΑΛΑΙ

“Δεν έχουν συμπληρωθεί 4 μήνες, από τις δημοτικές εκλογές, όταν η παρούσα δημοτική αρχή καμάρωνε για τις «επιτυχίες» της όσον αφορά το ΠΑΛΑΙ και την χρήση του.
Θυμίζουμε, πιο συγκεκριμένα, ότι στην προεκλογική εκστρατεία του κ.Μαρκόπουλου και των υποψηφίων του, κατείχε υψηλή θέση η ανάδειξη ότι «το ΠΑΛΑΙ του Γαλατσίου», με τις ενέργειες της δημοτικής αρχής, παραδόθηκε «στους πολίτες του Γαλατσίου», όπως έλεγε και το προεκλογικό έντυπο.
Μας πληροφορούσε η παράταξη του κ.Μαρκόπουλου τότε, ότι το ΠΑΛΑΙ είναι η μοναδική κύρια Ολυμπιακή Εγκατάσταση που έχει δοθεί στην τοπική κοινωνία. Φαίνεται ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί και λοιπές εταιρείες και όμιλοι του θεάματος και των οπτικοακουστικών μέσων που καταλαμβάνουν μέρος των εγκαταστάσεων από την πρώτη σχεδόν στιγμή που υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ Δήμου Γαλατσίου και ΕΤαιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), είναι μέρος της τοπικής κοινωνίας του Γαλατσίου..
Μας ενημέρωνε επίσης, ότι το ΠΑΛΑΙ διαθέτει γήπεδο basket για περίπου 600 παιδιά από τις ομάδες του Γαλατσίου. Είναι αυτά τα παιδιά, των αθλητικών συλλόγων της πόλης μας, τα οποία θα πρέπει να παραμεριστούν ή/και να εκδιωχτούν μέσα στο καταχείμωνο για να δοθεί ο χώρος σε μια μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα, το Christmas Theater, οι παραστάσεις του οποίου και φέτος θα πραγματοποιηθούν στο ΠΑΛΑΙ, καταλαμβάνοντας την κεντρική του σάλα για πολλούς μήνες (Οκτώβριος 2019 – Φεβρουάριος 2020. Μέχρι στιγμής η τελευταία παράσταση είναι για τις 9-2-2020).
Η Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου από το 2016, όταν η δημοτική αρχή πανηγύριζε για την υπογραφή της σύμβασης με την ΕΤΑΔ, προειδοποιούσε ότι με αυτό τον τρόπο προχωρούσε η ιδιωτικοποίηση του Ολυμπιακού Ακινήτου.
Ανέδειξε επίσης, ότι με μηδενική κρατική χρηματοδότηση του ΠΑΛΑΙ και μάλιστα με υποχρέωση απόδοσης ποσοστού (40%) από τα έσοδα στην ΕΤΑΔ, κάτι το οποίο αποδέχτηκε η δημοτική αρχή και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις που υπερψήφισαν τη συμφωνία, ο Δήμος ουσιαστικά μετατρέπεται σε επιχειρηματία, ο οποίος αναλαμβάνει να λειτουργήσει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια τον χώρο. Όπως και έκανε αυτά τα 3 χρόνια.
Καλούμε τον λαό, τη νεολαία, τους συλλόγους και τους φορείς της πόλης μας, μετά και την εμπειρία αυτών των χρόνων, να αναρωτηθούν : ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΛΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Ή ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ;
Η Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου, ο συνδυασμός του ΚΚΕ, θα συνεχίζει να παλεύει για ΠΑΛΑΙ δημόσιο χώρο αθλητισμού και πολιτισμού με ελεύθερη & δωρεάν πρόσβαση για τους εργαζόμενους και τη νεολαία της περιοχής. Με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης. Με επαρκές και μόνιμο προσωπικό.
Γύρω από αυτούς τους στόχους και αιτήματα, θεωρούμε ότι πρέπει να συζητήσουν και να οργανώσουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι φορείς, οι αθλητικοί και οι πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης. Σε αυτή την υπόθεση οι δυνάμεις του ΚΚΕ και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα είμαστε μπροστά.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να φέρει άμεσα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, εντός ημερησίας διάταξης, το ζήτημα του ΠΑΛΑΙ και της παράδοσής του στις επιχειρήσεις.”

 

δελτιο τυπου Λαικη Συσπειρωση Γαλατσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή