Οι Συνταγές της Αναστασίας!!Καλαμαράκια γεμιστά στην κατσαρόλα

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Οι Συνταγές της Αναστασίας!!Καλαμαράκια γεμιστά στην κατσαρόλα

Καλαμαράκια γεμιστά στην κατσαρόλα

Υλικά:

12 καλαμαράκια μέτρια
ολόκληρα

Καθαρισμένα

Για την γέμιση:

½ φλιτζάνια γαλέτα

12 γαρίδες καθαρισμένες

1 κ.σ μαιντανό

2 κ.σ κάπαρη

2 κ.σ λάδι

1 σκελίδα σκόρδο

2 κ.σ φινόκιο- αλάτι- πιπέρι

Για την σάλτσα:

2 κ.σ λάδι

2 σκελίδες σκόρδο

½ κ.γ μπούκοβο

1 κονσέρβα ντοματάκια
ολόκληρα

1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ

1 φλ. Λευκό κρασί

12 φύλλα βασιλικό φρέσκο ή 1
κ.σ ξερό

1 πρέζα αλάτι, ζάχαρη, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης ψιλοκομμένα σε μπολ και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε με κουτάλι τα καλαμαράκια και κλείνουμε με οδοντογλυφίδα. Βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα το λάδι για τη σάλτσα και προσθέτουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με
κρασί.

Προσθέτουμε το μπούκοβο, τη ζάχαρη και τις ντομάτες κ αλατοπιπερώνουμε καλά. Μόλις πάρει βράση, βάζουμε στην κατσαρόλα τα καλαμαράκια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρευόυμε για 45 λεπτά περίπου. Βάζουμε τον βασιλικό και τα αφήνουμε για 1 λεπτό απομακρύνοντας από την εστία. 

Πήγαινε στην κορυφή