Η αντιγήρανση στο πιάτο σας

ΜΟΔΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ
Η αντιγήρανση στο πιάτο σας

Ο οργανισμός μας έχει πολλές διαφορετικές ανάγκες για να λειτουργήσει  και για να τις καλύψουμε, η διατροφή μας θα πρέπει να διακρίνεται από ποικιλία. Υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που μπορούν να κάνουν θαύματα αν τα καταναλώνουμε , χωρίς φυσικά να παραμελούμε και το υπόλοιπο περιεχόμενο της δίαιτάς μας.

Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί και οι σαρδέλες. Τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά τους μεταξύ άλλων έχουν και ισχυρές αντιγηραντικές ιδιότητες, οι οποίες μάλιστα δεν επηρεάζουν μόνο τη λάμψη και την ελαστικότητα του δέρματός μας, αλλά μας κάνουν και να νιώθουμε νεότεροι.

Καρδιά 

Τα λιπαρά ψάρια είναι πως κρατούν υγιές το καρδιαγγειακό μας σύστημα. Αυτό αποκαλύφθηκε όταν οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι οι Εσκιμώοι, οι οποίοι τρέφονται κατά βάση με ψάρια, βιώνουν λιγότερες καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά από τον μέσο άνθρωπο. Τρώγοντας  δύο μερίδες λιπαρών ψαριών την εβδομάδα, κρατάμε την πίεση του αίματός μας σε υγιή επίπεδα .

Ελιξίριο νεότητας

Ταυτόχρονα, τα λιπαρά ψάρια ενδέχεται να μας βοηθούν να αποφύγουμε την άνοια, τον καρκίνο του προστάτη και την απώλεια της όρασης που συνδέεται με τη γήρανση, ενώ είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης D, πρωτεϊνών, ορισμένων βιταμινών του συμπλέγματος Β και σεληνίου.

Διπλή μερίδα ομορφιάς

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.  Εξισορροπούν την παραγωγή σμήγματος, αποτρέπουν την πρόωρη γήρανση, αλλά και προστατεύουν το δέρμα μας από την ακμή. Παράλληλα μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε τις φλεγμονές και τη φωτογήρανση.

 

 

Πηγές

www.in.gr Φωτογραφία από congerdesign από το Pixabay
Πήγαινε στην κορυφή