Το λευκό είναι λύση;

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Το λευκό είναι λύση;

Οι εκλογές έρχονται με ταχύτητα και όλοι θα προβληματιστούμε τι θα ψηφίσουμε. Οι πιέσεις θα είναι αφόρητες από τα ΜΜΕ, την τρόικα, τα πολιτικά κόμματα και δεν ξέρω από ποιους άλλους ώστε να ψηφίσουμε κόμμα που δέχεται τα μνημόνια και θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Ο Σαμαράς είναι απόλυτος και μιλά για αυτοδυναμία! Δεν έχει καταλάβει ο άνθρωπος ότι η εποχή της αυτοδυναμίας πέθανε; Οι μονοκομματικές κυβερνήσεις με την δικαιολογία της σταθερότητας κυριάρχησαν τα τελευταία 50 χρόνια και μαζί με αυτές ανδρώθηκε η διαφθορά. Μια διαφθορά που ξεκίνησε, όπως είχα γράψει στο προηγούμενο άρθρο, από τους πολιτικούς και συμπαρέσυρε τους πολίτες. Θα πρέπει επί τέλους να καταλάβουν τα πολιτικά κόμματα, αλλά και τα ΜΜΕ που τα εκφράζουν ότι ο λαός έχει ωριμάσει και όπως τώρα δέχεται πολυκομματική κυβέρνηση υπό τον Παπαδήμο, θα δεχτεί κυβέρνηση συνεργασίας. Αρκεί τα πολιτικά κόμματα να δεχτούν να συγκυβερνήσουν. Αν δεν το δεχτούν, είμαι βέβαιος ότι θα το επιβάλλει ο λαός και θα χάσουν μια αμυδρή ευκαιρία να κερδίσουν την αξιοπιστία τους.

Aν δούμε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά. Ψήφισαν μόνο άτομα μεγάλης ηλικίας και το ένα πέμπτο από τις προηγούμενες κομματικές εκλογές για τον Παπανδρέου. Γενικά οι δημοσκοπήσεις που εμφανίζονται στην TV δίνουν γύρω στο 10% για το ΠΑΣΟΚ και το ίδιο περίπου και για την ΝΔ. Αν κοιτάξουμε την διαρκή δημοσκόπηση που γίνεται στην ηλεκτρονική εφημερίδα www.capital.gr θα δούμε ότι τα αποτελέσματα είναι αποκαλυπτικά.
Το παραπάνω διάγραμμα δείχνει μια μετατόπιση του εκλογικού σώματος προς τα ακροδεξιά, κάτι που συνέβη στην Γερμανία του μεσοπολέμου με τις τεράστιες οικονομικές αποζημιώσεις που είχε να δώσει στους νικητές του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Πιο αναλυτικά, βλέπουμε ότι το κόμμα του Καμμένου «Ανεξάρτητοι Έλληνες» μαζί με τους ομοϊδεάτες του την «Χρυσή Αυγή» συγκεντρώνουν το 35%!! Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι το κοινό που συμμετέχει σε αυτή την καθημερινή δημοσκόπηση είναι ηλικίας κάτω των 45 ετών, γνωρίζει την χρήση του Internet και οπωσδήποτε ασχολείται με τα οικονομικά και τις επιχειρήσεις. Αυτό προκύπτει από τον προσανατολισμό της ηλεκτρονικής εφημερίδας. Συμπεραίνουμε δηλαδή, ότι στο δυναμικό μέρος του εκλογικού σώματος έχει συμβεί μια μετατόπιση προς τα ακροδεξιά που πιθανόν στο μέλλον να αποβεί λίαν επικίνδυνη.
Πολλές φορές έχω γράψει για την χαμένη αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και η άνοδος της ακροδεξιάς θα πρέπει να μας προβληματίσει για το τί θα πρέπει να ψηφίσουμε στις επερχόμενες εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι οι χαμένοι και δεν βλέπω να καταφέρνουν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας. Τα άλλα πολιτικά κόμματα είναι και αυτά πολύ κάτω, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις από την TV, και σε καμιά περίπτωση, τουλάχιστον το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν σκοπό να συμμετάσχουν σε συμμαχική κυβέρνηση.
Δεδομένης, λοιπόν, αυτής της κατάστασης στα κόμματα και ακόμη περισσότερο αν λάβουμε υπ’ όψη την χαμένη αξιοπιστία όλου του πολιτικού συστήματος, μπαίνει το ζήτημα τι θα ψηφίσουμε. Την αποχή την έχω καταδικάσει και σε παλαιότερο άρθρο μου στις Ευρωεκλογές, άρα ειδικά αυτή τη φορά πρέπει σύσσωμοι να πάμε στις κάλπες. ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΛΕΥΚΟ. Η σκέψη που κάνατε αμέσως είναι γνωστή. Το λευκό είναι υπέρ του πρώτου κόμματος. Σωστά. Ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα; Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ ή άλλο; Όποιο και να είναι δεν νομιμοποιείται να εκπροσωπείται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Επειδή, λοιπόν, για τον πολίτη είναι αδιάφορο για το ποιο κόμμα θα έρθει στην εξουσία, επειδή ήδη έχουμε υπογράψει μνημόνιο από τώρα ακόμη και για τα μέτρα του ερχόμενου Ιουνίου, η καλύτερη λύση είναι το λευκό. Με το λευκό αμφισβητούμε όλο το πολιτικό σύστημα. Φανταστείτε να βγάλει η κάλπη 40% λευκά ψηφοδέλτια. Δεν θα γίνει συζήτηση επί του θέματος; Δεν θα αμφισβητηθεί έμπρακτα όλο το πολιτικό φάσμα; Σίγουρα ναι. Τότε λοιπόν θα αρχίσουν να ωριμάζουν οι συνθήκες για την δημιουργία ενός νέου κόμματος που δεν θα φέρει τα βάρη του παρελθόντος. Ρίχνοντας λευκό είναι σίγουρο ότι κάποιο κόμμα ή ομάδα κομμάτων θα πάρουν την κυβέρνηση γιατί τα λευκά δεν προσμετρούνται στον υπολογισμό των εδρών. Δηλαδή αν τα λευκά είναι 40% και ένα κόμμα πάρει 30% των έγκυρων ψηφοδελτίων, ουσιαστικά θα έχει πάρει το 18% του εκλογικού σώματος. Εσείς τι νομίζετε; Νομιμοποιείται αυτό το κόμμα να κυβερνήσει; Εγώ δεν το νομίζω και είναι πολύ πιθανό να δέχονται την άποψή μου οι περισσότεροι από εσάς.
Αυτή τη φορά το λευκό θα γίνει θρυαλλίδα στα θεμέλια του σάπιου πολιτικού συστήματος που εξέθρεψε την διαφθορά και έβγαλε την μισή Ελλάδα ανάπηρους για να παίρνουν μαϊμού συντάξεις ή παράνομες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ δεκάδων χιλιάδων ΕΥΡΩ κ.τ.λ. Να χρηματίζονται στο Υπουργείο Ανάπτυξης και να φοροδιαφεύγουν με την ανοχή και πολλές φορές με την βοήθεια του κράτους. Να γίνεται όργιο σπατάλης στα νοσοκομεία και στους άλλους οργανισμούς. Ποιοι έμπαιναν πρόεδροι; Οι αποτυχημένοι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος που κέρδιζε τις εκλογές. Είχε αυτός ο αποτυχημένος την δυνατότητα και την έξωθεν καλή μαρτυρία και την θέληση να διοικήσει σωστά, ή έκανε ρουσφέτια με τα δημόσια χρήματα για να βγει στις επόμενες εκλογές; Υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα. Όλες οι κλεψιές θα είχαν αποφευχθεί αν ήθελαν πραγματικά να προστατεύσουν το δημόσιο χρήμα. Απλώς με τις απάτες κατάφερναν να κερδίζουν ψηφοφόρους και έρχεται τώρα η κυβέρνηση και ο υπουργός εργασίας να λέει ότι θα ζητήσει πίσω τα λεφτά.
Θα περιμένω να δω ποιος θα μπει φυλακή ή θα επιστρέψει αυτά που παράνομα έλαβε. Αν γίνει, εμένα να μου κόψετε την μύτη.
Για να τελειώνω λοιπόν. Αυτές οι εκλογές είναι εκλογές του λευκού, που θα κινήσουν την διαδικασία για να γεννηθεί ένα καθαρό και λευκό κόμμα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή