Δενδροφύτευση στα Τουρκοβούνια

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Δενδροφύτευση στα Τουρκοβούνια

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου ολοκληρώθηκε η δενδροφύτευση της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Γαλατσίου στα Τουρκοβούνια, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαρτίου, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση των Τουρκοβουνίων (ΣΠΑΤ), το ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής.

Η δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε σε δύο σημεία. Το πρώτο ήταν ο χώρος πάνω από το Λόφο Κόκκου και το δεύτερο ήταν κάτω από το Ψυχικό, στα όρια με το δήμο Γαλατσίου. Στο μικρό χρονικό διάστημα που διήρκεσε η δενδροφύτευση είναι εντυπωσιακό ότι φυτεύτηκαν συνολικά 4.000 δέντρα.
Η αντιδήμαρχος Πρασίνου, Χριστίνα Μπούρα, η οποία βρισκόταν από νωρίς στην περιοχή ώστε να συντονίσει τη διαδικασία, ευχαρίστησε θερμά τους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν για ακόμη μια φορά στο κάλεσμα του ΣΠΑΤ. Επίσης, αφού δήλωσε ότι θα συνεχιστούν οι δράσεις για το περιβάλλον και στο μέλλον, είπε χαρακτηριστικά ότι «στόχος είναι να “πρασινίσουν” τα Τουρκοβούνια και να γίνουν ένας χώρος αναψυχής για τους περίοικους».
Σημειώνεται ότι στη δενδροφύτευση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Γαλατσίου, Κυριάκος Τσίρος, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Κώστας Ζώμπος, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ευθύμιος Παναγιωτακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας, Φώτης Τσομπάνογλου, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμούς, Μανώλης Πρωτονοτάριος, η πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Μαρία Αλιμπέρτη, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, Ιωάννης Μανιάτης και Νίκος Νίκου, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Δερεδίνης και η επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία Πολιτών Γαλατσίου», Έλενα Ζέρβα – Γκιουρτζιάν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή