Υπ. Εργασίας: Δεν ακυρώνεται η κοινωφελής εργασία σε περίπτωση επικράτησης του «ΟΧΙ»

Κατηγορηματικά διαψεύδει το υπουργείο Εργασίας τις φήμες που διακινήθηκαν σε ανέργους μέσω sms ότι εάν επικρατήσει το «όχι» στο δημοψήφισμα θα ακυρωθεί το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Καταγγέλλοντας προσπάθεια εκβιασμού και εκφοβισμού των ανέργων η Ρ. Αντωνοπούλου, εξηγεί το ερώτημα του δημοψηφίσματος, ξεκαθαρίζοντας ότι «η χώρα μας είναι και θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης και της ΕΕ και ως εκ τούτου δε τίθεται κανένα ζήτημα ακύρωσης των προγραμμάτων απασχόλησης».
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, «η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες που διακινήθηκαν σε άνεργους σήμερα το πρωί, μέσω γραπτών τηλεφωνικών μηνυμάτων (SMS), ότι σε περίπτωση επικράτησης του «όχι» στο επικείμενο δημοψήφισμα, τότε θα ακυρωθεί το πρόγραμμα Kοινωφελούς Εργασίας.
»Πρόκειται για ενέργειες που έχουν ως στόχο τον εκβιασμό και τον εκφοβισμό των ανέργων πολιτών προκειμένου να μην εκφράσουν ελεύθερα τη βούλησή τους στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Το δημοψήφισμα δε διεξάγεται για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός αν θα παραμείνει ή όχι στην Ευρωζώνη, αλλά για το αν συμφωνεί ή διαφωνεί με τα δυσβάσταχτα μέτρα που προτείνουν οι θεσμοί.
»Η χώρα μας είναι και θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης και της ΕΕ και ως εκ τούτου δε τίθεται κανένα ζήτημα ακύρωσης των προγραμμάτων απασχόλησης».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή