Εκκενώθηκε ο Πύργος του Άιφελ

Ο πύργος του Άιφελ και ο προαύλιος χώρος του εκκενώθηκαν εξαιτίας της παρουσίας ενός ανθρώπου που σκαρφαλώνει στο εμβληματικό παρισινό μνημείο, έγινε γνωστό από την εταιρία διαχείρισης του μνημείου.

«Εντοπίστηκε ένας άνθρωπος να σκαρφαλώνει στην πρόσοψη του Πύργου. Εντοπίστηκε στον δεύτερο όροφο να προσπαθεί να φθάσει στον τρίτο όροφο”, σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο BFMTV, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Εκκενώσαμε τον Πύργο. Σε μια τέτοια περίπτωση, αυτή είναι η συνήθης διαδικασία που ακολουθούμε. Πρέπει να εμποδίσουμε τον άνθρωπο αυτόν να συνεχίσει», εξήγησε η πηγή από την εταιρία διαχείρισης, χωρίς να είναι σε θέση να διευκρινίσει τον αριθμό των τουριστών που επηρεάζει αυτό το μέτρο. «Πυροσβέστες και αστυνομικοί βρίσκονται επί τόπου», πρόσθεσε.
Τον Οκτώβριο του 2017, ο Πύργος του Άιφελ χρειάστηκε να εκκενωθεί τελείως λόγω της παρουσίας ενός νεαρού άνδρα σε μια κολόνα του Πύργου, ο οποίος απειλούσε να δώσει τέλος στη ζωή του. Η αστυνομία κατάφερε τελικά να τον μεταπείσει.

Ο Πύργος του Άιφελ, που γιορτάζει φέτος τα 130 χρόνια του, είναι το μνημείο με εισιτήριο στην είσοδό του, που έχει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παγκοσμίως. Δέχεται επτά εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Πηγές

www.newsbeast.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή