Η μάχη της πατάτας

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Η μάχη της πατάτας

Το απόλυτο χάος επικρατούσε το πρωί της Δευτέρας 12 Μαρτίου στο δεύτερο πάρκινγκ μπροστά στο Αθλητικό Κέντρο του Άλσους Βεΐκου όπου έγινε η πρώτη διανομή πατάτας. Ουρές από κόσμο και αυτοκίνητα είχαν σχηματιστεί κατά μήκος της λεωφόρου Βεΐκου που κατέληγαν στο ύψος της αερογέφυρας!

Tο πλήθος κόσμου, που είχε μαζευτεί από τις 8 το πρωί στο σημείο διανομής, αψήφησε το τσουχτερό κρύο και περίμενε για περίπου 4 ώρες (!) να προμηθευτεί φθηνή πατάτα, κάτι που αποδεικνύει ότι ίσως θα έπρεπε να υπήρχε καλύτερη οργάνωση. Ενώ γύρω στις 15:30 οι παραγωγοί δεν είχαν άλλες πατάτες να διαθέσουν στους καταναλωτές, με αποτέλεσμα τα νεύρα των δημοτών να είναι σε τεντωμένο σκοινί.  
Συνολικά μοιράστηκαν 55 τόνοι πατάτας σε 1.300 άτομα περίπου. Οι παραγωγοί είχαν φέρει δύο νταλίκες. Μάλιστα, η πρώτη νταλίκα έδινε πατάτες χωρίς να κόβει αποδείξεις γιατί, όπως δήλωσε στον «ΠΑΛΜΟ» ένας πατατοπαραγωγός, είναι ενταγμένος σε ειδικό καθεστώς και δεν είναι υποχρεωμένος να δίνει αποδείξεις. Σημειωτέον, στα χρήματα που έδιναν οι καταναλωτές, δηλαδή 20 κιλά με 6,40 ευρώ και 30 κιλά με 9 ευρώ, συμπεριλαμβανόταν και ο Φ.Π.Α. 13%. Πώς θα αποδοθεί όμως ο Φ.Π.Α.;
Τέλος, να αναφέρουμε ότι όλα τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια ήταν παρόντα κατά τη διανομή της πατάτας στο Γαλάτσι και μάλιστα ήρθαν από την Ολλανδία και τη Γερμανία κανάλια για να καλύψουν το γεγονός. Πάντως οι εμφανίσεις του δημάρχου Γαλατσίου, κ. Κυριάκου Τσίρου, στα τηλεοπτικά δίκτυα φαίνεται να ξεπέρασαν και αυτές της Μέρκελ.  
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Γαλατσίου, η επόμενη διανομή πατάτας θα γίνει την Παρασκευή 16 Μαρτίου στο ίδιο ακριβώς σημείο, όπου θα εξυπηρετηθούν οι παραγγελίες από το 1.301 έως το 3.700. Ενώ το Σάββατο 17/3 θα εξυπηρετηθούν οι αριθμοί από το 3.701 έως το 5.000.
Για τους αριθμούς παραγγελιών από 5.000 και πάνω, οι δημότες θα ενημερωθούν με νεότερη ανακοίνωση του Δήμου. Περισσότερες πληροφορίες στο 210.2143300.
Αξίζει τέλος να αναφέρουμε πως στους μέχρι στιγμής δήμους – «μέλη» του «κινήματος της πατάτας» έχουν εγγραφεί οι δήμοι Αγίας Βαρβάρας, Αγίας Παρασκευής, Αγίου Δημητρίου, Αγίων Αναργύρων, Αιγάλεω, Αλίμου, Αμαρουσίου, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Αργυρούπολης – Ελληνικού, Βέροιας, Γαλατσίου, Γλυφάδας, Δάφνης – Υμηττού, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Θερμαϊκού, Θέρμης, Ιωαννιτών, Καβάλας, Καισαριανής, Καλαμαριάς, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κηφισιάς, Κορδελιού – Ευόσμου, Κορίνθου, Κορυδαλλού, Κρωπίας, Ναυπακτίων, Νεάπολης – Συκεών, Νέας Ιωνίας, Παπάγου – Χολαργού, Περιστερίου, Σαρωνικού, Σπάρτης, Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Χαλανδρίου και Ωρωπίων. Και ο κατάλογος αναμένεται να μεγαλώνει ημέρα με την ημέρα…
Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν οι δήμαρχοι, το «κίνημα της πατάτας» σύντομα θα αποκτήσει και άλλες ονομασίες καθώς υπάρχουν σκέψεις και για λάδι χωρίς μεσάζοντες, αλεύρι, ρύζι αλλά και πασχαλινό οβελία, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε σε πρόσφατη τηλεοπτική του εμφάνιση ο δικός μας δήμαρχος κ. Κυριάκος Τσίρος. Για να δούμε…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή