«Χρυσός» ο Δημήτρης Χονδροκούκης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
«Χρυσός» ο Δημήτρης Χονδροκούκης

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο ύψος με άλμα στα 2,33 μέτρα βρέθηκε ο Δημήτρης Χονδροκούκης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος έφερε στην Ελλάδα το 4ο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία των διοργανώσεων καθώς και μια αχτίδα φωτός στις «μαύρες» ημέρες που ζουν οι Έλληνες τον τελευταίο καιρό.

Ο 24χρονος πρωταθλητής πήγε στην Κωνσταντινούπολη με φετινό ρεκόρ στα 2,29 μ., στον προκριματικό περνώντας τα τέσσερα ύψη που δοκίμασε με την πρώτη, έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση και στον τελικό ήταν ιπτάμενος.
Πέρασε με την πρώτη τα 2,20 μ. και τα 2,24 μ., με τη δεύτερη τα 2,28 μ. και τα 2,31 μ., ύψος που σήμαινε ατομικό ρεκόρ στον κλειστό στίβο. Στον ανοιχτό έχει 2,32 μ. από το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντεαγού και με την πρώτη καθάρισε τα 2,33 μ. Αυτό το άλμα τον έβαλε για τα καλά σε τροχιά μεταλλίου, που έγινε χρυσό όταν ο Ρώσος Αντρέι Σιλνόφ έχασε τρεις φορές τα 2,35 μ. Ο Κώστας Μπανιώτης, είχε επίσης πολύ καλή παρουσία καθώς πήρε την 4η θέση με επίδοση 2,31 μ.
«Μου είναι δύσκολο να περιγράψω με λόγια όλα όσα αισθάνομαι. Δεν περίμενα ότι θα κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο. Ήθελα να μπω μέσα και να κάνω έναν δυνατό αγώνα. Μετά το 2,31 σκέφτηκα ότι πρέπει να συγκεντρωθώ, για να πάω παραπάνω. Πάντα σκέφτομαι ρεαλιστικά. Δεν θέλω να κοιτάζω πέρα από αυτά που μπορώ. Στον αγώνα υπήρχαν πολλοί και καλοί αθλητές, άρα ήξερα πως δεν θα ήταν εύκολο. Το να σκέφτομαι όμως τα μετάλλια είναι κάτι φυσιολογικό» δήλωσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής φανερά συγκινημένος.
Ο Κυριάκος Χονδροκούκης, πατέρας του παγκόσμιου πρωταθλητή, Δημήτρη Χονδροκούκη, με δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχτεί να συγχαρεί κανένας πολιτικός τον γιο του, καθώς δεν έχει γίνει τίποτα από την πλευρά τους προκειμένου να διευκολύνουν την ζωή και την προετοιμασία των αθλητών. Ωστόσο χαρακτηριστικές για τις συνθήκες προετοιμασίας των Ελλήνων αθλητών ήταν οι δηλώσεις του.
Για τις θυσίες που έχει κάνει ο γιος του: «Ο Δημήτρης, όπως και άλλα παιδιά της ηλικίας του, αντί να ξενυχτούν στα μπαρ, προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για αυτή τη χώρα. Όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά και σε άλλα επίπεδα, όπως είναι οι τέχνες, οι επιστήμες, η μουσική. Ο καθένας όπου έχει το ιδιαίτερο ταλέντο του».
Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές: «Η πολιτεία πρέπει να σκύψει πάνω σε αυτά τα παιδιά. Πρέπει να τονίσω ότι γυμνάζεται κάτω από άθλιες συνθήκες. Φέτος το χειμώνα γυμνάζονταν μέσα στο κρύο με θερμοκρασία κάτω από δέκα βαθμούς. Το καλοκαίρι το γήπεδο του Αγίου Κοσμά ήταν κλειστό, δεν μπορούσαν να μπουν να προπονηθούν. Να μπουν μέσα οι σημερινοί παγκόσμιοι πρωταθλητές. Οι πόρτες ήταν κλειστές!
»Ακούμε πράγματα που ανατριχιάζουμε. Κλείνουν γήπεδα. Καταργούνται τα πάντα σήμερα. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Τα πάντα δεν είναι οικονομικά. Η πολιτεία θα μπορούσε να κάνει πράγματα που δεν έχουν οικονομικό αντίκρισμα, τα οποία όμως θα μπορούσε να είχε κάνει για να διευκολύνει τη ζωή των αθλητών, την προπόνηση των αθλητών. Κανένας πολιτικός δεν έχει δικαίωμα να συγχαρεί κάποιον αθλητή. Η επιτυχία είναι ατομική και της ομοσπονδίας που παλεύει με λίγα όπως μπορεί για να βοηθήσει τους αθλητές μας».
Για την κατάσταση της Ελλάδας: «Δεν θα πρέπει να αισθανόμαστε μόνο αυτή τη μιζέρια, την κακομοιριά, το σημείο που μας έχουν φτάσει κάποιοι να ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε Έλληνες και να σηκώσουμε την ελληνική σημαία. Αλλά υπάρχουν και πράγματα που μας κάνουν να αισθανόμαστε υπερήφανοι. Ο ελληνικός λαός είναι πραγματικά ένας υπερήφανος λαός. Είναι ένας λαός ικανός, δουλευταράς και με μεγάλες ικανότητες».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή