Σοκολάτα: Μειώνει τον κίνδυνο καρδιάκων παθήσεων και εγκεφαλικού

∆ύο µπάρες σοκολάτας την ηµέρα φαίνεται πως έχουν ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισµό, καθώς µειώνονται οι πιθανότητες θανάτου
από καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό.

Οι λάτρεις της σοκολάτας, σύµφωνα µε έρευνα, µπορούν µε µέτρο να απολαµβάνουν το αγαπηµένο τους επιδόρπιο σε µικρές ποσότητες και
συγκεκριµένα 100 γρ. αυτής. Οι ερευνητές, µε επικεφαλής τον καθηγητή Φίο Μίντ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστηµίου του Αµπερντίν στη Σκωτία, που έκαναν τη σχετική δηµοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «Heart», έκαναν µια συστηµατική αξιολόγηση των ήδη δηµοσιευµένων µελετών πάνω στη σχέση σοκολάτας και καρδιαγγειακών παθήσεων. Οι οκτώ µελέτες συνολικά αφορούσαν σχεδόν 158.000
ανθρώπους και περίπου µία περίοδο 12 ετών. Τουλάχιστον το 20% των συµµετεχόντων ανέφεραν ότι δεν έτρωγαν καθόλου σοκολάτα. Μεταξύ των υπολοίπων, η µέση ηµερήσια κατανάλωση ήταν επτά γραµµάρια, ενώ µερικοί έτρωγαν έως 100 γραµµάρια τη µέρα. Η ανάλυση έδειξε ότι αυτή η τελευταία οµάδα, που έτρωγε την περισσότερη σοκολάτα, αποτελείτο κυρίως από νεότερα άτοµα, µε µικρότερο βάρος, µικρότερη αρτηριακή πίεση και λιγότερες πρωτεϊνες λόγω φλεγµονής, ενώ ασκούνταν περισσότερο όλοι παράγοντες που µειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή