Δωρεάν μαστογραφίες και τεστ Παπανικολάου πραγματοποιήθηκαν στην Κινητή Μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας στον Δήμο Αγ.Δημητρίου,

Δωρεάν μαστογραφίες και τεστ Παπανικολάου πραγματοποιήθηκαν από τις 8-12-2014 έως τις 12-5-2015, στην Κινητή Μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας, στο πλαίσιο συνεργασίας με τον Δήμο Αγ.Δημητρίου, στην Πλατεία Α. Παναγούλη. Συγκεκριμένα, κλείστηκαν 936 ραντεβού και πραγματοποιήθηκαν τελικά:

          • 56 τεστ ΠΑΠ σε γυναίκες ηλικίας από 25 έως 39 ενώ
          • 576 γυναίκες πάνω από 40 ετών έκαναν μαστογραφία και τεστ ΠΑΠ

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Ελένη Καντζέλη με το τέλος του προγράμματος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στόχος των δωρεάν εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν ήταν αφενός η έγκαιρη διάγνωση και αφετέρου η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των γυναικών για τη σωστή προσέγγιση του καρκίνου. Σκοπός μας να εντοπιστούν οι γυναίκες που φαινομενικά είναι καλά, ενώ νοσούν»

Στην κινητή μονάδα εργάστηκαν τρεις γυναίκες ιατροί που εξέταζαν τις γυναίκες και έπαιρναν τα δείγματα, τα οποία στην συνέχεια στέλνονταν για ανάλυση στο Ελληνικό Κέντρο Ογκολογίας. Οι μαστογραφίες πέρασαν από διπλή διάγνωση και στις περιπτώσεις διάστασης απόψεων παραπέμπονταν σε επιτροπή ιατρών για περαιτέρω έλεγχο. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων παρέλαβαν στο σπίτι τους ταχυδρομικώς οι γυναίκες που εξετάστηκαν και σε όσες βρέθηκαν περίεργα ευρήματα κλήθηκαν για επανεξέταση. Σε περίπτωση που χρειάστηκαν συμπληρωματικές εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν δωρεάν και εάν τελικά θα χρειαστεί χειρουργείο προτάθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας η παραπομπή τους στον Άγιο Σάββα ή στο Ιπποκράτειο.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας πραγματοποιεί πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και του καρκίνου του μαστού με δωρεάν εξετάσεις από το 1989 σε περιοχές της Αττικής και σε κάποιους νομούς της χώρας. Από το 1989 έχουν εξετάσει πάνω από 400.000 γυναίκες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή