Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Οι Συνταγές της Αναστασίας! Καραβιδόγαριδομακαρονάδα

 

Υλικά

500 γρ. λιγκουίνι

6 καραβίδες

8 γαρίδες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πιπεριά ψιλοκομμένη

1 ντομάτα

3 κ.σ πουμαρό

½ κ.γ μοσχοκάρυδο

4 φύλλα βασιλικό ή 1κ.γ ξερό

Αλάτι

Πιπέρι

½ ποτ. Κρασιού λάδι

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τις καραβίδες και τις
γαρίδες για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί. Σε
μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε την πιπεριά,
την ντομάτα, το πουμαρό,το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και ρίχνουμε και
ένα ποτήρι νερού από το ζωμό των θαλασσινών. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Τα ρίχνουμε
σε ένα ταψί και προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό. Ρίχνουμε τα λιγκουίνι,
ανακατεύουμε και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180
βαθμούς. Σβήνουμε τον φούρνο αλλά τα βγάζουμε μετά από ¼. Ρίχνουμε καθαρισμένα
τα θαλασσινά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.