Oι Αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καισαριανής

Με ζωντάνια και κέφι ολοκληρώθηκαν οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις
του Δήμου Καισαριανής

Με τη συμμετοχή του κόσμου να ξεπερνά κάθε άλλη φορά ολοκληρώθηκαν οι φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καισαριανής.
Την Κυριακή 10 Μαρτίου όλη η πόλη γέμισε από τραγούδια και χορούς. Από το πρωί τα μεγάφωνα σε όλη την πόλη έπαιζαν μουσική και καλούσαν τον κόσμο στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση. Στις τρεις η ώρα το μεσημέρι οι πρώτες ομάδες καρναβαλιστών από σχολεία και φορείς της πόλης μαζεύτηκαν σε τρεις γειτονιές και ξεκίνησαν χορεύοντας να κατευθύνονται στο σημείο εκκίνησης, τα σχολεία του Βενιζέλου. Από εκεί χιλιάδες κόσμου, τα σχολεία της πόλης μαζί με τους μικρούς μας φίλους από τους παιδικούς σταθμούς με οδηγό τους ζογκλέρ, το άρμα του Καρναβαλιού και φυσικά τους Γαλάτες, ξεκίνησαν τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, διασχίζοντας την λεωφόρο Εθνικής Αντίστασης καταλήγοντας στο τέρμα της.
Στην καρναβαλική παρέλαση συμμετείχαν το γαλατικό χωριό της Κινηματογραφικής Λέσχης Καισαριανής «Σκοπευτήριο», τα παιδιά των λουλουδιών που μεγαλώνουν στο 1ο δημοτικό, οι τρεις που λαλούν και οι δυο που χορεύουν του 2ου Δημοτικού, οι ΚαισαριαΝίτζα από το 3ο Δημοτικό, οι μικροί σεφ του 6ου Δημοτικού Σχολείου, τα μικρά κίτρινα ΙΜΟΤΖΙ από το 7ο Δημοτικό Σχολείο, αλλά και τα νήπια των παιδικών σταθμών ως ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ. Πλάι τους τα μουσικά τμήματα από το Πολιτιστικό Κέντρο ντυμένα νότες και το τμήμα χιπ χοπ που έδωσαν το ρυθμό ΕΜΠΡΟΣ ΜΑΡΣ. Μαζί τους και οι «Εκκλησιάζουσες» του συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής αλλά και το γαϊτανάκι, ο αρκουδιάρης και ο μικρασιάτικος γάμος από το Μικρασιατικό Σύλλογο Καισαριανής και πολλοί άλλοι καρναβαλιστές! Ο χορός και η μουσική συνεχίστηκαν μέχρι αργά το απόγευμα.
Την επόμενη μέρα χιλιάδες κάτοικοι της πόλης μας και των γύρω συνοικιών γιόρτασαν, όπως κάθε χρόνο, την Καθαρά Δευτέρα στο πάρκο Άη-Γιάννη. Με σύμμαχο τον καιρό, οι Καισαριανιώτες διασκέδασαν με τον Μικρασιατικό Σύλλογο που και φέτος χόρεψε αποκριάτικους χορούς προσφέροντας άφθονο γέλιο. Στη συνέχεια, υπό το άκουσμα παραδοσιακών τραγουδιών, οι παρευρισκόμενοι χόρεψαν και γεύτηκαν τα σαρακοστιανά εδέσματα που προσφέρονταν στο χώρο, αποδεικνύοντας ότι στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, ο λαός βρίσκει τη δύναμη να αντιστέκεται, να ενώνεται και να αντιμετωπίζει και μέσα από τη διασκέδαση τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος είπε μεταξύ άλλων: «…σήμερα να διασκεδάσουμε σε αυτό το υπέροχο πάρκο μαζί με τους μουσικούς μας. Ήδη απολαύσαμε το χορευτικό του Μικρασιατικού Συλλόγου. Γιατί η ζωή δεν είναι μόνο προβλήματα είναι και αισιοδοξία και αγώνας, είναι και χορός. Γιατί εμείς πολεμάμε και τραγουδάμε για τα δίκια μας.
Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους εργαζόμενους του Δήμου που όλες αυτές τις ημέρες βοήθησαν ώστε να γίνουν πραγματικότητα και η χθεσινή και η σημερινή εκδήλωση. Όλους όσοι συμμετείχαν σε όλες τις εκδηλώσεις, τους μικρούς μαθητές, τους μεγαλύτερους, τους συλλόγους, που έδωσαν την καρδιά τους σε αυτές τις ωραίες εκδηλώσεις. Συνεχίζουμε για ακόμα πιο όμορφα πράγματα. Γιατί όλα μας ανήκουν και τα θέλουμε ολόκληρα! Να είστε όλοι καλά!».

 

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή