Με την αξία του πρωταθλητής το Γαλάτσι

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με την αξία του πρωταθλητής το Γαλάτσι

Πρωτάθλημα Νεανίδων ΕΣΚΑ

Το Γαλάτσι πήρε τον πέμπτο και τελευταίο αγώνα της σειράς των τελικών με τον ΔΑΣΑΛ με 58-43 και κατέκτησε το πρωτάθλημα νεανίδων της ΕΣΚΑ και θα εκπροσωπήσει την Ενωση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Η ομάδα του Χρυσικάκη δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα από τα Λιόσια, που βρέθηκαν σε κακή ημέρα και δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις συνθήκες του παιχνιδιού.

Ο ΔΑΣΑΛ επέλεξε να κλείσει με παγίδες την Στέλλα Φουράκη, που όμως πάσαρε σωστά στην αδελφή της Βάσω και την Ζυγογιάννη, που σκόραραν κατά ριπάς από την περιφέρεια στο πρώτο μέρος, δίνοντας από νωρίς διψήφια διαφορά στις γηπεδούχες.
Ο ΔΑΣΑΛ είχε σε κακή ημέρα την Σιδέρη ενώ η Καλαμπάκου άργησε να βρει ρυθμό και σκόραρε στο δεύτερο μέρος. Ετσι, το καλάθι ερχόταν δύσκολα για τον ΔΑΣΑΛ που έμεινε στο -12 στο πρώτο μέρος.
Στην επανάληψη, έστω και καθυστερημένα, ο ΔΑΣΑΛ επέλεξε να γίνει πιο πιεστικός στην περιφέρεια και να αφήσει χώρο στην Στέλλα Φουράκη, η οποία πιστοποίησε την κυριαρχία της στις δύο ρακέτες και σκόραρε συνολικά 17 πόντους παρ’ ότι έχασε πάρα πολλές βολές. Με τις Καλαμπάκου και Ιωαννίδου ο ΔΑΣΑΛ έκανε μια τελευταία προσπάθεια να μειώσει κατεβάζοντας το σκορ στο 50-42 αλλά εκεί ένα τρίποντο της Βάσως Φουράκη γκρέμισε τις όποιες ελπίδες της ομάδας των Τσίκληρα – Γιαννουλάκη.
Το τελικό 58-43 βρήκε τις παίκτριες του Γαλατσίου να πανηγυρίζουν έξαλλα τον τίτλο με τον κόσμο τους που γέμισε το κλειστό και τον Γενικό Γραμματέα της ΕΣΚΑ, κ. Αλεξόπουλο να παραδίδει το κύπελλο! Αντίθετα, απογοήτευση υπήρχε στον πάγκο του ΔΑΣΑΛ για την απώλεια του πρωταθλήματος μετά από έξι χρονιές ενώ πέρσι είχε κατακτήσει και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε μια χρονιά πάντως με αρκετούς τραυματισμούς και προβλήματα.
– ΓΑΛΑΤΣΙ – ΔΑΣΑΛ 58-43 (3-2 νίκες)
– ΓΑΛΑΤΣΙ (Χρυσικάκης): Κωστοπούλου 2, Φουράκη Β. 13 (2), Ζυγογιάννη 14 (1), Δαμουλάκη, Παπαδάκη, Μίχα 10, Κεχαγιά, Φουράκη Σ. 17, Κώττη 2.
– ΔΑΣΑΛ (Τσίκληρας – Γιαννουλάκης): Μάρκου 4, Σιδέρη, Καλαμπάκου 14 (1), Ιωαννίδου 13 (1), Αντώνη, Χριστακοπούλου 4, Σαββουλίδου 2, Φάρου 6.

Πήγαινε στην κορυφή