6 ιδέες για να ανανεώσετε τα μαλλία σας και την εμφανίση σας

ΜΟΔΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ
6 ιδέες για να ανανεώσετε τα μαλλία σας και την εμφανίση σας

Highlights
Οι γνωστές σε όλους μας, ανταύγειες. Μία τεχνική εργασία που αγαπούν οι περισσότερες γυναίκες και δεν αποχωρίζονται σχεδόν ποτέ. Μικρές,
μεσαίες ή φαρδιές τούφες με τη μέθοδο του αλουμινόχαρτου σε διαφορετικό χρώμα από  τη βάση των μαλλιών, ξεκινούν πάντα από τη ρίζα και δίνουν μία αίσθηση φωτεινότητας στο πρόσωπο.

 

Lowlights
Τα Lowlights, δεν είναι τόσο δημοφιλής τεχνική όσο οι ανταύγειες.  Τα Lowlights μπορεί να κάνουν θαύματα στο χρώμα των μαλλιών.
Εάν αγαπάτε το τονισμένο φωτεινό βλέμμα αλλά δεν θέλετε μία δραματική αλλαγή στην εμφάνισή σας τότε τα lowlights είναι η τεχνική που πρέπει να επιλέξετε. Λεπτές ή πιο φαρδιές τούφες διαχωρίζονται από τα υπόλοιπα μαλλιά και βάφονται  2 τόνους πιο σκούρο από το υπόλοιπο των μαλλιών σας. Θα ήθελα να συστήσω την προσθήκη lowlights κάθε τρίτη φορά που κάνετε ανταύγειες. Αυτό θα βοηθήσει να συνδέσετε τις ανταύγειες σας με το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας και να έχετε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

 
Babylights
Ανταύγειες λεπτές με την τεχνική του free hand που αχνοφαίνονται από μακριά και δίνουν την αίσθηση του ξανοίγματος λόγω καλοκαιριού. Μικρές λεπτές τούφες ελαφρώς ξανοιγμένες το πολύ δύο τόνους από το φυσικό μας χρώμα.

Ombre
Η τεχνική ombre εμφανίστηκε στην Ελλάδα το 2013 και έκανε δυναμική εμφάνιση στο χώρο της κομμωτικής. Το 60% των Ελληνίδων γυναικών με
μακριά μαλλιά επέλεξαν να δοκιμάσουν έστω μία φορά την τεχνική αυτή. Σκούρα βάση με σταδιακό ξάνοιγμα προς τις άκρες είναι η θεωρία του Ombre. Η διαδικασία γίνεται είτε με αλουμινόχαρτα είτε με free hand και θα πρέπει ο τεχνικός να γνωρίζει καλά την διαδικασία για να μην δημιουργήσει “μπάρες” και απότομες αλλαγές στο χρώμα αλλά να δώσει ένα σταδιακό ξάνοιγμα στα μαλλιά.

Sombre
Η αντικατάσταση του Ombre ακούει στο όνομα sombre. Είναι η ίδια τεχνική με τη μόνη διαφορά ότι εδώ έχουμε πιο απαλές διαβαθμίσεις χρώματος. Η διαφορά στην ρίζα και στις άκρες είναι το πολύ 2 τόνους και τα χρώματα που επιλέγονται είναι πιο γλυκά και ζεστά.

Balayage
Το balayage είναι μια γαλλικής προέλευσης. Είναι μια μέθοδος Free hand όπου το χρώμα εφαρμόζεται με το χέρι αντί  αλουμινόχαρτου ή κουκούλας. Είναι μία “οικονομική τεχνική” από την άποψη ότι δεν ξεκινάει από τη ρίζα οπότε μπορείτε να καθυστερήσετε παραπάνω την επανάληψη του. Το balayage έχει καλύτερο αποτελέσματα όμως σε μαλλιά κάτω από τους ώμους. 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή