Η κεντρο- αριστερά ψάχνεται, Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Η κεντρο- αριστερά  ψάχνεται, Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Στο χώρο της λεγόμενης Κεντροαριστεράς τα πράγματα είναι ακόμα μάλλον θολά ως προς τις υποψηφιότητες των δημοτικών εκλογών.

Όπως πληροφορήθηκα την προηγούμενη βδομάδα, είχαν προσκληθεί από τον Χρήστο Πολυζωγόπουλο, ο οποίος είναι υπεύθυνος στο ΚΙΝΑΛ για τους δήμους της Β’ Αθήνας οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Μαγκανάρης, Γιάννης Οικονόμου, Βασίλης Δερεδίνης, Ντίνα Σπηλιοπούλου και Έλενα Ζέρβα, για να συζητήσουν τι μέλλει γενέσθαι στο Γαλάτσι.
Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν μόνο οι δύο πρώτοι, εκ των οποίων ο ένας (Γ. Οικονόμου) δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος με τον Γιώργο Μαρκόπουλο.
Σε επικοινωνία που είχα με τον Νίκο Μαγκανάρη και στην ερώτησή μου αν θα είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος στο Γαλάτσι, μου είπε ότι: «Θα κάνω προσπάθεια για τη δημιουργία συνδυασμού, ο οποίος θα εκπροσωπεί το χώρο της κεντροαριστεράς. Αν ευοδωθούν οι προσπάθειές μου, τότε θα είμαι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου. Αν όχι τότε θα πάω σπίτι μου. Πάντως υποψήφιος κάτω από τον Γιώργο Μαρκόπουλο ή τον Κώστα Ζώμπο δεν πρόκειται να με δείτε.»
Απολύτως ξεκάθαρη θέση.
Η Έλενα Ζέρβα τώρα, όπως έχει ήδη ανακοινώσει, θα είναι υποψήφια δήμαρχος Γαλατσίου και μάλιστα είναι προγραμματισμένη ήδη η πρώτη της συγκέντρωση στο «Καμίνι» την 1η Δεκεμβρίου, ημέρα Σάββατο, το απόγευμα.
Οι άλλοι δύο προσκληθέντες – Β. Δερεδίνης και Ντ. Σπηλιοπούλου – θα είναι και αυτοί, ως γνωστόν, υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο του Γ. Μαρκόπουλου.
Αυτά για σήμερα, η συνέχεια την άλλη Παρασκευή.


09/01/2019

Αυτή είναι η ημερομηνία κατά την οποία ο σημερινός δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος θα πραγματοποιήσει την πρώτη του συγκέντρωση στο χώρο του Παλαί Γαλατσίου, στην έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας με σκοπό την επανεκλογή του για δεύτερη θητεία στο τιμόνι του Δήμου Γαλατσίου. Θα προχωρήσει προφανώς σ’ έναν απολογισμό για τα πεπραγμένα του και φαντάζομαι ότι θα αναφερθεί στους στόχους του για τη νέα θητεία του στο Δήμο Γαλατσίου.
Ο χώρος του Παλαί που επέλεξε είναι μεγάλης χωρητικότητας και είναι ένα στοίχημα για τον ίδιο και τούτο γιατί όσοι ανταποκριθούν στο κάλεσμά του δεν θα πρέπει να είναι κάτω από 2.000 άτομα για να θεωρηθεί πετυχημένη συγκέντρωση από άποψη συμμετοχής.
Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου υπήρξε αναφορά στην εφημερίδα «Τα Νέα» για την υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Ζώμπου και συγχρόνως έμπαινε το ερώτημα, στο ίδιο δημοσίευμα, αν ο σημερινός δήμαρχος Γαλατσίου θα είναι και πάλι υποψήφιος ή θα μετακομίσει στα βουλευτικά έδρανα κι ότι Μαρκόπουλος και Ζώμπος θα διεκδικήσουν το χρίσμα από τη Νέα Δημοκρατία. Στο ερώτημά μου τι απαντά σ’αυτό το δημοσίευμα, ο Γιώργος Μαρκόπουλος ανέφερε τα εξής:
«Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, κ. Γιαννακόπουλε, από τον Ιανουάριο του 2018 στη συνέντευξη που παραχώρησα στην εφημερίδα σας είχα πει ότι θα είμαι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου. Αυτό λοιπόν δηλώνω και τώρα απολύτως ξεκάθαρα. Ναι θα είμαι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες εκλογές του Μαΐου του 2019. Και βέβαια δεν διεκδικώ κανένα χρίσμα από κανένα κόμμα. Θα είμαι και πάλι ανεξάρτητος όπως και στις προηγούμενες εκλογές του 2014. Σας ενημερώνω δε ότι έχω ήδη προγραμματίσει και την πρώτη μου συγκέντρωση η οποία θα πραγματοποιηθεί μετά τις γιορτές στο χώρο του Παλαί.»
Καλές οι εξηγήσεις για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.


«Ζούμε εδώ»

Την πρώτη του συγκέντρωση πραγματοποίησε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στο «Καμίνι» ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Ζώμπος, ανακοινώνοντας την υποψηφίοτητά του για δήμαρχος Γαλατσίου στις εκλογές του Μαΐου 2019, με τον συνδυασμό «Γαλάτσι – Ζούμε εδώ».

Για το πρόγραμμά του ανέφερε ότι καταρτίζεται από ομάδα συμβούλων και θα το παρουσιάσει αργότερα. Είπε επίσης ότι «η εμπειρία και η γνώση των παλαιοτέρων δεν είναι απλώς ευπρόσδεκτη αλλά πολύτιμη».
Καλά τα λες, φίλε Κωνσταντίνε, αλλά στο ξεκίνημά σου οι παλαιότεροι (δημοτικοί σύμβουλοι) σου γύρισαν την πλάτη. Δεν γνωρίζω τι θα κάνουν στο τέλος αλλά δεν καταγράφεται στα θετικά όταν και οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής σας δεν συντάσσονται – για την ώρα – μαζί σου.
Καλό αυτό που λες ότι θα δημιουργήσεις ένα ψηφοδέλτιο με ανθρώπους της διπλανής πόρτας αλλά θα πρέπει να κουβαλήσουν και τα απαραίτητα κουκιά. Οι τρεις εν ενεργεία συνάδελφοί σου δημοτικοί σύμβουλοι (Μανιάτης, Κιτσίνη, Παναγιωτακοπούλου) στις προηγούμενες εκλογές είχαν φέρει στο συνδυασμό του Κυριάκου Τσίρου 2.371 σταυρούς ή περίπου 1.100 ψήφους. Τουτέστιν (όπως θα έλεγε και ο Γιάννης Βογιατζής) ποσοστό 4,5% των έγκυρων ψηφοδελτίων της α’ Κυριακής των δημοτικών εκλογών του 2014 στο Γαλάτσι.
Ο κ. Κωνσταντίνος Ζώμπος ανακοίνωσε και τους πρώτους 20 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του, ορισμένοι εκ των οποίων ήταν υποψήφιοι και το 2014 με το ψηφοδέλτιο του Κυριάκου Τσίρου. Από μια πρόχειρη ματιά που έριξα στους σταυρούς προτίμησης των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων των προηγούμενων εκλογών, δεν είδα να κουβαλάνε και καμία σοβαρη προίκα. Για παράδειγμα, πέντε εξ αυτών οι οποίοι θα είναι και τώρα υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο του κ. Ζώμπου είχαν πάρει όλοι μαζί 772 σταυρούς προτίμησης, ή περίπου 350 ψήφους. Αυτά τότε.
Τώρα τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά αλλά όπως και να το κάνουμε η προίκα του κάθε υποψηφίου συμβούλου θα παίξει ρόλο για την εκλογή ή μη του υποψηφίου δημάρχου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή